Λουκέτο στην ΕΡΤ πάλι, “δεσμεύεται” να βάλει η Ν.Δ και ο Κ. Μητσοτάκης!

Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ (Τ. ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ) ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ ΤΗΝ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ

Το Σάββατο(14/4/2019)  το πρωί ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκος  ήταν καλεσμένος  στην εκπομπή  της ΕΡΤ1 “Πάμε αλλιώς” με την ιδιότητα του συμβούλου στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας της Ν.Δ.

Η συζήτηση με τον “οικοδεσπότη” Τ. Σαράντη,  περιεστράφη   γύρω απο  τα κύρια  θέματα της  πολιτικής επικαιρότητας όπως  αυτό του σκανδάλου της Novartis στο οποίο εμπλέκονται και πολιτικά πρόσωπα.
Ο κ. Θεοδωρικάκος  όπως ήταν φυσικό επανέλαβε τις θέσεις του Κ. Μητσοτάκη και της Ν.Δ χρησιμοποιώντας  αρκετές  φορές  τον όρο “γκεμπελισμός”  ειδικά  όταν  αναφερόταν στην ΕΡΤ, η οποία  μάλιστα  όπως τόνισε  “τα τελευταία 4 χρόνια έχει  ξεπεράσει κάθε όριο”.

Σε ότι αφορά  την  απολύτως παράλογη και ψευδή καταγγελία της Ν.Δ  για την “μονταζιέρα της ΕΡΤ” σχετικά με τις γνωστές δηλώσεις του τέως υπουργού της, αν και του  διευκρινίστηκε  ότι  ακόμα και να ήθελε  η ΕΡΤ  να περικόψει  τμήμα  των δηλώσεων  του κ . Αθανασίου σχετικά  με την ευθύνη τέως  υπουργών  στο σκάνδαλο της Novartis, τεχνικά  δεν θα μπορούσε  αφού  οι δηλώσεις  αυτές  έγιναν  σε απ΄ευθείας σύνδεση κι όχι  προγενέστερα  σε μια μαγνητοσκοπημένη  συνομιλία, ο κ. Θεοδωρικάκος  επέμεινε να υποστηρίζει τη θέση, ότι η ΕΡΤ  ενημερώνει  με γκεμπελίστικες  μεθόδους  και ότι  οι δημοσιογράφοι της ανέδειξαν  αυτό που είπε ο κ. Αθανασίου  χωρίς να  τον ερμηνεύσουν, όπως έκανε δηλαδή ο ίδιος κατά την διάρκεια της εκπομπής.

Ερωτώμενος  για τις προθέσεις της Ν.Δ  σχετικά με την ΕΡΤ και  τι θα πράξει εάν έλθει στην εξουσία, ο κ. Θεοδωρικάκος  ανάμεσα  στα  κοινότυπα και γενικόλογα περί πλουραλισμού,αληθινής δημόσιας τηλεόρασης κλπ,  μίλησε ξεκάθαρα για
ΕΝΑ κανάλι  το οποίο μάλιστα θα κοστίζει  φθηνότερα, αναφερόμενος  προφανώς  σε δημόσιες δηλώσεις  του αρχηγεύοντος στη Ν.Δ   κ. Μητσοτάκη  για μείωση του σημερινού ανταποδοτικού τέλους  τουλάχιστον  στο  ήμισυ,το ύψος όμως του οποίου  μην ξεχνάμε ότι θεσπίστηκε απο  τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο   όταν μετά το πραξικόπημα του μαύρου δημιουργούσαν τα  μορφώματα της ΔΤ – ΝΕΡΙΤ.

Αντί  λοιπόν ο κ. Θεοδωρικάκος  να δώσει  συγχαρητήρια  που με ακριβώς τα ίδια  έσοδα  τα οποία  ίσα- ίσα έφταναν για τη λειτουργία  της  ΔΤ- ΝΕΡΙΤ  του ενός καναλιού, η σημερινή  ΕΡΤ  αναπτύχθηκε  χωρίς να επιβαρύνει  τον Έλληνα φορολογούμενο και παράγει 100 φορές  περισσότερο  ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα  απο 4  τηλεοπτικά κανάλια, 8 ραδιόφωνα,19 περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και 2 πολυμέσα , προσφέρει δωρεάν πλούσιο  αθλητικό πρόγραμμα σε όλους χωρίς περιορισμούς, ανέπτυξε πρωτοποριακά νέες  καινοτόμες τεχνολογίες δίνοντας διαδραστικές  δυνατότητες  στους τηλεθεατές, στήριξε την παραγωγή ποιοτικής μυθοπλασίας που είχε εξαφανισθεί τα τελευταία χρόνια απο το τηλεοπτικό τοπίο, αναγέννησε  ξανά  το  δίκτυο  των  περιφερειακών  σταθμών, εγκατέστησε  τάχιστα με δικές της δυνάμεις  το νέο δίκτυο  ψηφιακών πομπών ελεύθερη  απο τα κοστοβόρα  δεσμά  της Digea, αποκατέστησε την επαφή της απανταχού ομογένειας  με την πατρίδα μέσω  του  EΡΤ SAT, στηρίζει  τον ελληνικό κινηματογράφο, αξιοποιεί με μηδενικό κόστος  ακίνητά της  ανταποδίδοντάς τα στην κοινωνία  σαν  μουσεία  και χώρους  πολιτισμού, επαναδραστηριοποίησε  τα μουσικά σύνολα  με  σοβαρή παρουσία σε συναυλίες και εκδηλώσεις , επαναφέρει  στο τηλεοπτικό προσκήνιο  ποιοτικές εκπομπές  για παιδιά  κλπ, ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του κ. Μητσοτάκη απομειώνει την αξία της και προαναγγέλλει τη συρρίκνωσή της σε μέγεθος  ΔΤ.

Πως όμως μπορεί ο κ. Θεοδωρικάκος να συγχαρεί την ΕΡΤ για όλα αυτά, αφού  ήταν εκείνα  που το κόμμα του κατάργησε τον Ιούνιο του 2013 με  το πραξικόπημα του μαύρου, το οποίο  όπως τελικά αποδείχθηκε δεν ωφέλησε ούτε την τσέπη του Έλληνα πολίτη όπως προπαγάνδιζαν (αντιθέτως  προκάλεσε ζημιά στην ελληνική οικονομία), ούτε την “πολυφωνία και τον πλουραλισμό στην ενημέρωση” (αντίθετα έριξε την Ελλάδα στον πάτο της διεθνούς κατάταξης του πίνακα  με τις χώρες  που υπάρχει ελευθερία  στη άσκηση της δημοσιογραφίας).

Το κλείσιμο της ΕΡΤ  και η επανεμφάνιση  του συρρικνωμένου μορφώματος της ΔΤ-ΝΕΡΙΤ, όπως  μάλιστα  δήλωσε δημόσια το 2014  γνωστός καναλάρχης, ωφέλησε  τα ιδιωτικά ΜΜΕ και συγκεκριμένα τη τσέπη και τα συμφέροντα εκείνων  που  ο τέως αρχηγός της Ν.Δ Κ.Καραμανλής  είχε αποκαλέσει ορθά “νταβατζήδες”.

Όταν ο κ. Θεοδωρικάκος ,περιγράφοντας την “αυριανή ΕΡΤ” μίλησε για “ΕΝΑ  κανάλι  που θα κοστίζει φθηνότερα” απλώς επαλήθευσε τη γνωστή παροιμία “γλώσσα λανθάνουσα τα αληθή λέγει“και μάλιστα όταν  ο  οικοδεσπότης  δημοσιογράφος  του  ανέφερε  ότι έχει σημασία  να διευκρινήσει  τη θέση του αφού αυτό αφορά  σε δυόμισυ  χιλιάδες  οικογένειες  εργαζομένων, η απάντησή του  ήταν  ξεκάθαρη και κυνική:”το θέμα δεν αφορά  2.500 οικογένειες  αλλά 10 εκατομμύρια Έλληνες  που πληρώνουν την ΕΡΤ …”

Κάποια στιγμή ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας της ΝΔ αντιλαμβανόμενος  ότι οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ  δεν έχουν  στερηθεί το δικαίωμα να ψηφίζουν στις εκλογές, κατάλαβε πως με την γκάφα του κινδυνεύει  να αποκαλυφθεί η αλήθεια για το πως σχεδιάζουν στην Πειραιώς το “μέλλον” των εργαζομένων της ΕΡΤ και πως με αυτά που λέει ερεθίζει  τη μνήμη τους  και ειδικά  εκείνη  που  τους θυμίζει το 2013 όταν  το κόμμα του  μαζί  με εκείνο της κ. Γενννηματά τους πέταγε ατιμωτικά  στον καιάδα της ανεργίας.

Προκειμένου λοιπόν να …διασκεδάσει την ανησυχία  των εργαζομένων ο κ. Θεοδωρικάκος  μίλησε  και για   δήθεν συνεργασία  της “κυβέρνησης  Μητσοτάκη”  με τους εργαζόμενους  μέσα όμως στα πλαίσια της “αξιολόγησης και της αξιοκρατίας”.

Θυμούνται  όλοι βέβαια, πως  εννοούσε  ο κ. Μητσοτάκης  την αξιολόγηση των υπαλλήλων στο δημόσιο  και ειδικά  εκείνοι που βρέθηκαν  στον πάγκο του προκρούστη και της ανεργίας τον καιρό που ήταν  υπουργός στη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, ενώ  το πως  εννοεί  σήμερα ο ίδιος την “αξιολόγηση” στην ΕΡΤ  την διαβάσαμε  και σε πρόσφατη συμπληρωματική ανακοίνωση της Ν.Δ  όπου ξεκαθάριζε  ότι “Συριζαίοι και Καλφαγιάννηδες δεν έχουν θέση στην ΕΡΤ της επόμενης  ημέρας” (να θυμίσουμε σε μερικούς που έπαθαν πρόσφατα “αμνησία”,ότι στην αμέσως  προηγούμενη ανακοινωσή της η Ν.Δ αναφερόμενη στην επίσκεψη  του προεδρείου της 3Ε “έσταζε μέλι”  για  αυτούς  “τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ”).

Δεν χρειάζεται  να σχολιάσουμε  περαιτέρω  το προφανές, ότι δηλαδή  ο λύκος όταν τρώει χόρτα  το κάνει  όχι γιατί έγινε χορτοφάγος  αλλά είτε για να παραπλανήσει  τα πρόβατα, είτε  γιατί έχει βαρυστομαχιάσει απο το προηγούμενο γεύμα κι ο νοών νοείτω.  
Παρακάτω ένα μικρό απόσπασμα απο τα όσα είπε  για την ΕΡΤ ο κ. Θεοδωρικάκος στην εκπομπή  της ΕΡΤ1 “Πάμε αλλιώς” με τον Τ. Σαράντη :

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *