Κυριακού-Αλαφούζος οι παλιοί, Καλογρίτσας-Μαρινάκης οι νέοι Καναλάρχες

posa-adeiesΤο ρεπορτάζ που μετέδωσε λίγο πριν η ΕΡΤ 1 (εκπομπή είχαν ως τώρα και ο ΣΚΑΙ)

Μετά από μια μαραθώνια και πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα διαδικασία αναδείχθηκαν οι πλειοδότες του ηλεκτρονικού διαγωνισμού για τις τέσσερις χορηγούμενες άδειες πανελλαδικής εμβέλειας στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Οι όμιλοι ΣΚΑΙ, Καλογρίτσας, ΑΝΤ1 και Μαρινάκης έκοψαν το νήμα. Η δημοπρασία έκλεισε στα 246 εκ. ευρώ.

Δεν περιμέναμε το τίμημα να πάει τόσο ψηλά. Το κλειδί για την επιτυχία της δημοπρασίας, ήταν ο αποκλεισμός της ροής πληροφοριών μεταξύ των υποψηφίων, σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο οποίος στάθηκε στο μήνυμα που στέλνει η επιτυχημένη διαδικασία ότι για όλους υπάρχουν κανόνες και θα εφαρμόζονται. 

Η ανακοίνωση των προσωρινών υπερθεματιστών, όπως ονομάζονται οι πλειοδότες της δημοπρασίας, από τον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρη Κρέτσο.

Για χιτσκοκική διαδικασία έκανε λόγο εξερχόμενος από τα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης ο εκπρόσωπος του ομίλου Σκάι Κώστας Κιμπουρόπουλος. Κατόπιν βγήκε ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος δεν εξασφάλισε άδεια «Είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα μπούμε στα μίντια», δήλωσε. 

Ο κ . Μαρινάκης αποχώρησε πρώτος χωρίς δηλώσεις. Αργότερα αποχώρησαν οι εκπρόσωποι του ΑΝΤ1 και του Αlpha, χωρίς να προβούν και αυτοί σε δηλώσεις.

Σε δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη χαιρέτισε το αποτέλεσμα, κάνοντας λόγο για «νέα σελίδα ανοίγει στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και την ενημέρωση.

«Για πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου – και μετά από μια τριακονταετία αυθαιρεσίας – μπαίνουν και εφαρμόζονται κανόνες στην χρήση των τηλεοπτικών συχνοτήτων. Με όρους απόλυτης διαφάνειας, αποκαθίσταται η συνταγματική νομιμότητα και κατοχυρώνεται, επιτέλους, το δημόσιο συμφέρον. Η Κυβέρνηση συγχαίρει όλους εκείνους οι οποίοι συνέβαλλαν στην ολοκλήρωση αυτής της απολύτως αδιάβλητης διαδικασίας. Μια νέα σελίδα ανοίγει από σήμερα για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και την ενημέρωση στον τόπο μας» ανέφερε στη δήλωσή της.

Η διαδικασία έληξε στις 02:48 τα ξημερώματα της Παρασκευής. Οι οκτώ διεκδικητές χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν 62 ώρες αποκλεισμένοι από κάθε επικοινωνία στα φρουρούμενα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν οι εξής 8 υποψήφιοι:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ):
ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.) – STAR
ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED –Ιωάννης Σαββίδης
ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)
ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP) –Γιάννης Βαρδινογιάννης
ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.) Βαγγέλης Μαρινάκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *