ΚΕΔ: “Μαζικές απολύσεις  πακέτα στους καναλάρχες και μητρώο παρακολούθησης Τύπου και ΜΜΕ”

Σχέδιο για ολοκληρωτικό έλεγχο της ενημέρωσης  είναι σε εξέλιξη  με το υπό διαβούλευση  νομοσχέδιο σκούπα, για τον Τύπο και τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ που έρχεται να «κουμπώσει» 

με το σκάνδαλο της Κυβέρνησης  για υποκλοπές και παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων  Χαρίζει στους καναλάρχες  μαζικές απολύσεις  εργαζομένων στα ιδιωτικά κανάλια τα οποία στο εξής θα μπορούν να λειτουργούν μόνο με το 60% του  προσωπικού που προβλέπει ο νόμος με μισθό, αφού το υπόλοιπο 4ο% θα είναι  απασχολούμενοι  όπως-όπως σε άλλες εταιρίες ή και ενοικιαζόμενοι!.. για να κάνουν την ίδια δουλειά αλλά με μισά λεφτά.

Είναι,  μετά την λίστα Πέτσα,  τις αναστολές  και τον πακτωλό των επιδοτήσεων για την ενέργεια ( δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ιδιοκτητών που συνδέονται με το καρτέλ των καυσίμων και του ρεύματος) ένα ακόμη «πακέτο»  στα ιδιωτικά κανάλια για την καθημερινή αβάντα  στο επιτελικό κράτος της κυβέρνησης.

Κάπως έτσι πνίγεται , από εκδότες και καναλάρχες, η πραγματική εικόνα  της ακρίβειας  που καλπάζει δυο χρόνια τώρα, χρεώνεται  στον πόλεμο και  μονοπωλούν στα δελτία  στις τηλεοράσεις, στα πρωτοσέλιδα και στο διαδίκτυο  τα κουπόνια της ντροπής.

Ανάλογη όμως με τα κανάλια είναι και η  αντιμετώπιση των εφημερίδων. Το νομοσχέδιο κόβει εν ψυχρώ δεκάδες θέσεις εργασίας δημοσιογράφων διότι προβλέπει ότι  με 15 συντάκτες μπορούν να βγαίνουν εφημερίδες και στην επαρχία από 1-3 συντάκτες  και κάτι ανάλογο στις ιστοσελίδες!..

Μαχαίρι  πέφτει και στους εργαζόμενους στα δημόσια ΜΜΕ (ΕΡΤ-ΑΠΕ) με καθιέρωση ασυμβίβαστου για τους μόνιμους,  ώστε  ειδικά στην Αγία Παρασκευή να υποκατασταθούν από  συμβασιούχους  (από μικτές παραγωγές κλπ.)

Τεράστια  είναι και η ζημιά που προκύπτει  για τον  ΕΔΟΕΑΠ από  την απώλεια ασφαλιστικών εισφορών, η οποία θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο τα οικονομικά του που σε αρκετές περιπτώσεις είναι στο κόκκινο και γι αυτό η διοίκηση κόβει εν ψυχρώ ή μειώνει τις παροχές.

Αποκορύφωμα όμως της χειραγώγησης, είναι η καθιέρωση και τήρηση  μητρώου ελέγχου-παρακολούθησης  για τον Τύπο και  τα ΜΜΕ άρα και για τους εργαζόμενους με  την  Επιτροπή Λογοκρισίας που θα ελέγχει το περιεχόμενο, στον  Τύπο και ΜΜΕ αυτεπάγγελτα ή κατόπιν καταγγελίας , αν παραβιάζεται η…. δεοντολογία!.. Και θα επιβάλλει ως ποινή την απαγόρευση δημοσίευσης κρατικών διαφημίσεων μέχρι δυο χρόνια.

Πάντως Αύγουστος ήταν και τότε… το 1936.

ΥΓ Προς το παρόν η ΕΣΗΕΑ κάνει απεργία  τη Τρίτη για τους εργαζόμενους στα ιδιωτικά κανάλια..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *