Καταδικάζει και η ΕΣΗΕΑ τη σύλληψη του Αλ. Σταματίου

Το αίτημα του σχήματος

Αύριο Πέμπτη οδηγείται στα δικαστήρια ο Αλέξανδρος Σταματίου, φωτορεπόρτερ που συνελήφθη κατά την εκκένωση της κατάληψης σχολείου στα Εξάρχεια πριν δυο ημέρες. Και επειδή δήλωσε την ταυτότητα του, φωτορεπόρτερ της “Εφημερίδας των Συντακτών”, τον συνέλαβαν για “διατάραξη κοινής ησυχίας”! Η ΕΣΗΕΑ μετά από παρέμβαση της “Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή”-αίτημα που βλέπετε στη φωτο- έβγαλε τελικά ανακοίνωση διαμαρτυρίας. Δεν καλεί ωστόσο τους δημοσιογράφους σε συμπαράσταση αύριο στα δικαστήρια, όπως ζητήθηκε από το συνδικαλιστικό σχήμα χθές.

Πρόκειται για σοβαρή εκτροπή και χτύπημα κατά των ανθρώπων της ενημέρωσης που αντιστέκονται και δεν βρίσκονται σε διάφορα pay roll και λίστες ενσωμάτωσης κομμάτων, μηχανισμών και πολιτικών συμφερόντων.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ  διαμαρτύρεται για  τη σύλληψη του φωτορεπόρτερ Αλέξανδρου Σταματίου από την Αστυνομία με την κατηγορία της «διατάραξης κοινής ησυχίας» και καταδικάζει κάθε προσπάθεια φίμωσης των ανθρώπων του Τύπου και της Ενημέρωσης.

Το αδίκημα που διέπραξε ο συνάδελφος στην πραγματικότητα είχε να κάνει με την παρουσία του κατά τη στιγμή της εκκένωσης κτηρίου στα Εξάρχεια, το οποίο είχε καταληφθεί. Και ενώ επιβεβαιώθηκε πως ο συνάδελφος είναι φωτορεπόρτερ της Εφημερίδας των Συντακτών, η αστυνομία τον συνέλαβε και του πέρασε χειροπέδες.

Πρόκειται για αντισυνταγματική ενέργεια και κατάργηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, ώστε να μπορούν να μεταφέρουν την είδηση στους πολίτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *