Καταγγελία για την «ψευτο-ΚΟΙΝΣΕΠ στην εφημερίδα Μακεδονία» και η δέσμευση Αχτσιόγλου

μακεδονίαΑναδημοσίευση από 

Εργαζόμενοι της εφημερίδας «Μακεδονία» έκαναν παρέμβαση στην πρόσφατη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη με ομιλήτρια την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Παίρνοντας τον λόγο μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της υπουργού οι εργαζόμενοι της εφημερίδας έκαναν λόγο για «μια “ψευτο-ΚΟΙΝΣΕΠ” που λειτουργεί ως βιτρίνα για την επανέκδοση της εφημερίδας» και αναφέρθηκαν στις οφειλές της εργοδοσίας που ξεπερνούν τα 15 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 75 εργαζόμενους της εφημερίδας «Μακεδονία», οι οποίοι παραμένουν σε επίσχεση εργασίας από τον περασμένο Οκτώβριο, διεκδικώντας δεδουλευμένα 18 μηνών, στην ΚΟΙΝΣΕΠ συμμετέχουν μόλις 24 εργαζόμενοι.

Οι υπόλοιποι καταγγέλλουν το εγχείρημα ως υφαρπαγή, διεκδικούν δεδουλευμένα και εκκαθάριση της εταιρίας η οποία ακόμα δεν έχει αναστείλει τη λειτουργία της και επισημαίνουν ότι η «νέα» «Μ» δεν έχει σχέση με την κοινωνική κι αλληλέγγυα οικονομία αλλά με την… παραοικονομία.

Επίσης οι εργαζόμενοι της εφημερίδας «Μακεδονία» αναφέρθηκαν στους επιχειρηματίες που έχουν αναλάβει την επανέκδοση της εφημερίδας «Μακεδονία» (μεταξύ άλλων συμμετέχουν οι Γιάννης Μασούτης, πρόεδρος ΕΒΕΘ και Θανάσης Σαββάκης, πρόεδρος ΣΒΒΕ) λέγοντας ότι αν θέλουν να αναλάβουν το βάρος του ιστορικού αυτού τίτλου να φροντίσουν και για τα βάρη προς τους εργαζόμενους που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους.

Η υπουργός Εργασίας φάνηκε πλήρως ενημερωμένη για την υπόθεση και δεσμεύτηκε να πραγματοποιηθεί τριμερής στο υπουργείο προκειμένου να εξεταστεί σε βάθος το θέμα και να εξεταστούν λύσεις προκειμένου να ικανοποιηθούν οι εργαζόμενοι.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Πριν λίγες ημέρες με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης εξέφρασε την συμπαράστασή του στους εργαζόμενους στην εφημερίδα «Μακεδονία» και στις διεκδικήσεις τους για την καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλονται και την κατοχύρωση των θέσεων εργασίας τους τονίζοντας ότι «ως προς αυτά μπορεί να αξιοποιηθεί η δυνατότητα για τριμερή συνάντηση»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *