Κανάλια και δημοσιογράφοι στηρίζουν τα τάγματα εφόδου

αναδημοσίευση από το info-war

Με διθυραμβικά ρεπορτάζ επενδεδυμένα με πομπώδη ηχητική υπόκρουση αντιμετωπίζουν τα τηλεοπτικά κανάλια της χώρας τις ένοπλες ομάδες πολιτών που περιπολούν τα τελευταία 24ωρα στον Έβρο κατά άοπλων προσφύγων και μεταναστών με τις ευλογίες της κυβέρνησης, της θρησκευτικής ηγεσίας, τοπικών αρχών και της ηγεσίας του στρατού.

Χαρακτηριστικό της στήριξης που παρέχουν τα κανάλια στο ελληνικό φασιστικό σόου είναι το ρεπορτάζ του καναλιού Star, όπως μας το παρουσίασε στο Twitter ο Δρομογράφος.

Χωρίς καμία αντίληψη του κινδύνου της χρήσης ενόπλων ταγμάτων εφόδου κατά άοπλων ανθρώπων, η δημοσιογράφος Λευκή Γεωργάκη παρουσιάζει με ηρωικούς τόνους τη δράση πολιτών στα ελληνοτουρκικά σύνορα, χωρίς να αμφισβητήσει ούτε για ένα δευτερόλεπτο τους ισχυρισμούς περί κάποιας αδιευκρίνιστης «απειλής» για τη χώρα.

Περιγράφει προπαγανδιστικά τη «σύλληψη» ομάδας μεταναστών από ένοπλους πολίτες, λέγοντας χαρακτηριστικά «βάζουν μπροστά τα παιδιά τους, ακόμα και μωρά. Αντί να τα προφυλάξουν μέσα στη νύχτα, τα σηκώνουν ψηλά μέσα στην παγωνιά», επαναλαμβάνοντας άρρητα τον προπαγανδιστικό ισχυρισμό ότι «αυτοί» χρησιμοποιούν τα παιδιά τους ως ασπίδες. 

Σε οποιονδήποτε άνθρωπο τη βλέπει, η σκηνή με την ομάδα προσφύγων είναι ανατριχιαστική και ξεκάθαρη. Φοβισμένοι άνθρωποι, αντιμέτωποι με ένοπλους σε ξένη γη και λουσμένοι στα φώτα οχημάτων, παρακαλούν να μην τους πυροβολήσουν διότι έχουν μαζί τους παιδιά.

Ήδη ο θάνατος τουλάχιστον ενός ανθρώπου, του 22χρονου Σύριου Μοχάμαντ αλ-Αράμπ, έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές, όμως τα «ανεξάρτητα» ελληνικά κανάλια αγνοούν το γεγονός, όπως κάνει και η κυβέρνηση.

Όπως αγνοούν, εσκεμμένα υποθέτει κανείς, τις επιβεβαιωμένες αναφορές για ακροδεξιούς από την Αυστρία, που βρέθηκαν στον Έβρο για να «συνδράμουν» στο κυνήγι προσφύγων και μεταναστών.

Η κατάσταση στον Έβρο, αλλά και τα νησιά, περιγράφεται από τους λίγους εχέφρονες ως εφιαλτική. Χαρακτηριστική είναι η περιγραφή του εκδότη της Θρακιώτικης εφημερίδας «Η Γνώμη», Γιάννη Λασκαράκη. Ένας άνθρωπος που σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ακροαριστερός, μιλά για «Ένα εθνικιστικό και μισαλλόδοξο τσουνάμι» που «σαρώνει τον τόπο» και ισχυρίζεται ότι μεταξύ των ενόπλων είναι «παράνομοι οικιστές του προστατευόμενου βιότοπου του ΔΕΛΤΑ του Έβρου» που «βγήκαν παγανιά για να κυνηγήσουν τα “θηράματά” τους και να δικαιολογήσουν τις αυθαίρετες “βίλες” τους».

Κάνει ακόμα λόγο για «απειλές και ύβρεις» που δέχονται όσοι ντόπιοι αντιτίθενται σε όσα συμβαίνουν και μιλά για δημοσιογράφο της Ορεστιάδας ο οποίος «αναγκάστηκε να “εξαφανίσει” το κείμενο του».

Με τα τούρκικα ΜΜΕ να βρίσκονται σε απόλυτη ταύτιση με το καθεστώς Ερντογάν, και αναφορές για συλλήψεις και λογοκρισίαΤούρκων και ξένων δημοσιογράφων στην αντίπερα πλευρά των συνόρων, αποτελεί συνειδητή επιλογή των ελληνικών καναλιών και μερίδας δημοσιογράφων να παίζουν τον ρόλο του χειροκροτητή και να ενθαρρύνουν τη δράση ένοπλων ταγμάτων εφόδου.

Ανδρέας Κοσιάρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *