Κάλπικος ισχυρισμός ή κάλπικα γενέθλια για το Ραδιόφωνο “Στο Κόκκινο”;

Αναδημοσιεύουμε από τη σελίδα της στο face book το κομμάτι της δημοσιογράφου Μπούλικα Μιχαλοπούλου, απολυμένης από το ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ “Στο Κόκκινο”, για τη “γιορτή” γέννησης του σταθμού.

Γιορτή «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» για την γενέθλια ημέρα έναρξης του σταθμού. Είναι ωστόσο γιορτή σε λάθος ή σε σωστό χρόνο; Ο ραδιοφωνικός σταθμός στον οποίο πέρασα μεγάλο μέρος της ζωής μου, άρχισε να λειτουργεί στις 6 Φεβρουαρίου 2006, και εγώ ήμουν εκεί από το πρώτο λεπτό εκπομπής. Είναι, λοιπόν, και η επέτειός μου με το «ΚΟΚΚΙΝΟ». Όταν οι απολυμένοι, όμως, φτάνουν στα δικαστήρια, οι πάσης φύσεως, προέλευσης και πολιτικής ταυτότητας εργοδότες, προσαρμόζουν στα μέτρα τους ακόμη και τον χρόνο γυρίζοντας το ρολόι προς τα δεξιά. Φανταστείτε την έκπληξή μου, όταν ο ραδιοφωνικός σταθμός-εργοδότης μου, στον οποίο εργάστηκα πάνω από μια δεκαετία, στην έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης που με δικαίωνε, έρχεται ενώπιον της Δικαιοσύνης και ανερυθρίαστα δηλώνει ότι τον Φεβρουάριο του 2006 δεν υπήρχε!

Ότι δεν απασχολούσε κανέναν εργαζόμενο και δεν κατέβαλλε μισθούς, επειδή δεν λειτουργούσε «κανονικά»! Ότι εμένα πρώτη φορά με απασχόλησε τον Μάιο του 2006, τέσσερις μήνες μετά από τούτα τα γενέθλια! Ότι κανένα δικαίωμα δεν έχω στην προϋπηρεσία μου!

Τελικά, όταν γεννήθηκε το «ΚΟΚΚΙΝΟ», εγώ ήμουν εκεί ή «τραγουδούσα μόνη στο μπάνιο»; Υπήρχα ή το φαντάστηκα; Όμως, όλοι, συνάδελφοι και ακροατές, ξέρουμε την αλήθεια, επειδή η αλήθεια είναι αδιαπραγμάτευτη και φωτίζει από μόνη της.

Εύχομαι, λοιπόν, στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ», ο οποίος πράγματι έχει γενέθλια σήμερα, να θυμάται ότι στα καλά και τα άσχημα, η δύναμή του είναι οι εργαζόμενοί του. Και όταν τους φτύνει κατάμουτρα, φτύνει το καλύτερό του πρόσωπο.

Αυτά τα γενέθλια είναι λυπηρά γιατί μου θυμίζουν την αφέλεια μου να πιστεύω ότι ο μακιαβελισμός λειτουργεί μόνο στο στρατόπεδο των υπέρμαχων του καπιταλισμού.

ΥΓ.: Για την ιστορία, όλοι οι άλλοι απολυμένοι συνάδελφοι δικαιώθηκαν τελεσίδικα και ορισμένοι μάλιστα αποζημιώθηκαν με χρόνο υπολογισμού αποζημίωσης από τον Μάρτιο του 2006, ενώ το ανώτατο δικαστήριο του Αρείου Πάγου θα κληθεί οσονούπω να κρίνει και επί της δικής μου υπόθεσης…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *