Κάθειρξη μεν για τον Θ. Λιακουνάκο, εκτός φυλακής δε

kerdos-630Δεν είναι η πρώτη καταδίκη για τον Θωμά Λιακουνάκο. Αυτή τη φορά όμως το δικαστήριο αποφάσισε 16 χρόνια κάθειρξη για τον πρώην εκδότη και έμπορο οπλικών συστημάτων, μαζί με άλλα 16 άτομα. Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ οι ποινές κάθειρξης αποφασίστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση προμήθειας του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak στον στρατό ξηράς. Κι αυτή τη φορά όμως ο επιχειρηματίας θα βρίσκεται εκτός φυλακής, με το βραχιολάκι π[αρακολούθησης από άλλες καταδίκες για υποθέσεις ΜΜΕ, καθώς και αυτή η απόφαση είναι με …αναστολή.

 

To δικαστήριο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που δίνει το ΑΠΕ, κήρυξε ενόχους και τους δεκαεπτά κατηγορούμενους στην υπόθεση -σκέλος της δικαστικής έρευνας για διακίνηση παράνομων χρημάτων από τα εξοπλιστικά προγράμματα- για κατηγορίες που αφορούν απιστία κρατικών υπαλλήλων και ηθική αυτουργία σε αυτήν όσον αφορά τον επιχειρηματία και άλλους. Με την απόφαση των εφετών επιβλήθηκε ποινή 16 ετών κάθειρξης με αναστολή στους Θωμά Λιακουνάκο και Ηλία Αρκουμανέα, πρώην υπευθύνους της εταιρίας Sonak. Η ίδια ποινή επιβλήθηκε στους πρώην γενικούς γραμματείς της Διεύθυνσης Εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ Γιώργο Κολλίρη, επί θητειών Ά. Τσοχατζόπουλου και Γ. Παπαντωνίου και Ευάγγελο Βασιλάκο, επί θητείας Ευ. Μεϊμαράκη.

Επίσης επιβλήθηκε κάθειρξη 10 ετών σε άλλους 13 κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων και ο Αντώνης Κάντας πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής Εξοπλισμών επί θητείας Ά. Τσοχατζόπουλου, όπως και οι Αρβανιτάκης, Βλάχος, Χατζηνάκης, Πετρόπουλος, Αντωνακόπουλος, Δελατόλλας, Κουλούρας, Λεονταρίτης, Ηρακλείδης, Ντούμας, Κλάρας, Πατσιαούρας.

Με την απόφαση αναγνωρίζεται στο Δημόσιο για την υλική ζημία που υπέστη, ποσό 48.408.000 ευρώ καθώς και για την ηθική βλάβη ποσό 100.000 ευρώ καταβλητέο από τους Λιακουνάκο, Αρκουμανέα, Κολλίρη και Βασιλάκο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *