Θέλουν φερέφωνα, απειλούν  τις ανεξάρτητες φωνές

στέλιοςΈνα ακόμη σοβαρό κρούσμα στοχοποίησης και ανοιχτών απειλών, αυτή τη φορά από πολιτικό στέλεχος της ΝΔ, προστέθηκε στον πλούσιο, πλέον, κατάλογο των επιθέσεων εναντίον δημοσιογράφων που επιμένουν να κρατούν την ανεξαρτησία τους. Στόχος, για δεύτερη φορά, υπήρξε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 Στέλιος Νικητόπουλος, με αφορμή τόσο τις απόψεις του όσο και τη δημοσιογραφική και κοινωνική του δράση. Το στέλεχος της ΝΔ, Θεόδωρος Γιάνναρος, αρθρογράφος στην ιστοσελίδα capital.gr και πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου «Ελπίς», έγραψεαπευθυνόμενος στον δημοσιογράφο: «Σε λίγο θα ψάχνεις δουλειά κάπου ψηλά στις Άνδεις που θα κρύβεσαι, παρέα με πράσινες μαϊμούδες… Get ready… Προς πληροφόρησή σου πάντως… τους προδότες τύπου Μαδούρο και τους ντόπιους ή “αλλοδαπούς” φίλους του, η ιστορία τους στήνει στα 11 βήματα και πατάει τη σκανδάλη». Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα χρόνο, ο Στ. Νικητόπουλος είχε γίνει πάλι στόχος ακροδεξιών κύκλων, μαζί με τον διευθυ- ντή της ΕΡΤ3 Αλ. Κάντερ. Και στις δυο περιπτώσεις το ζητούμενο είναι κοινό: Να πάψει η ανεξάρτητη δημοσιογραφική φωνή του συναδέλφου και, αν αυτό δεν συμβεί, να επικρέμαται η απειλή της φυσικής εξόντωσης.

Στη νέα επίθεση αντέδρασε έντονα η πανελλαδική δημοσιογραφική παράταξη «Μέτωπο για την Ανατροπή», η οποία σημειώνει ότι «η απειλή απόλυσης, εργασιακής και πολιτικής δίωξης, που φτάνει στο σημείο φυσικής εξόντωσης του συναδέλφου, αφορά το σύνολο των εργαζομένων, καθώς και την ανεξάρτητη δημοσιογραφία και την ελευθερία της έκφρασης».

Πράγματι, αυτό είναι το επίκεντρο στην αυξανόμενη άσκηση βίας κατά δημοσιογράφων, είτε πρόκειται για ανεξάρτητες φωνές στην ελεγχόμενη από την κυβέρνηση ΕΡΤ, είτε για όσους δεν έχουν υποκύψει στη ρατσιστική και μισαλλόδοξη πολιτική της ΝΔ, είτε για όσους ασκούν κριτική σε πρόσωπα κάθε πολιτικής εξουσίας, είτε για εκείνους που επιμένουν να «ξεγυμνώνουν» την ακροδεξιά. Αυτό που δεν αντέχουν είναι το γεγονός πως δεν είναι όλοι οι δημοσιογράφοι «ενσωματωμένοι», ούτε στοιχίζονται πίσω από σίγουρες πλάτες... Μέχρι σήμερα, πάντως, τόσο η διοίκηση της ΕΡΤόσο και οι συνδικαλιστικές ενώσεις δεν βρήκαν… χρόνο να πάρουν θέση και να καταδικάσουν τη μισαλλόδοξη επίθεση εναντίον του Στέλιου Νικητόπουλου.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *