Θέλουν την ψήφο ασφαλισμένων στον ΕΔΟΕΑΠ, είναι χειρότεροι από Τράπεζες και εφορία!

epidoma-edoeap-nomogoneisΛάβαμε και δημοσιεύουμε καταγγελία για τον ΕΔΟΕΑΠ, τον άλλοτε οργανισμό υγείας και επικούρισης τον οποίο κατήντησαν ταμείο αδιαφορίας και παχυδερμισμού. Αφού προηγουμένως-όπως γράφει και ο συνάδελφος και συνυπογράφουμε-έκαναν όλα τα χατίρια σε κυβέρνηση και εργοδότες. Η λέξη ντροπή για τύπους που το παίζουν και “συνδικαλιστές” είναι μικρή για να περιγράψει τη συμπεριφορά τους

Ο ΕΔΟΕΑΠ κατάσχει επιδόματα και παροχές – χειρότερος από εφορία και τράπεζες!

Θα περίμενε κανείς από το ασφαλιστικό ταμείο στο οποίο ανήκει – και στο οποίο καταβάλλει αδιαλείπτως με τις εισφορές του εδώ και 20 χρόνια – να δείχνει κατανόηση σε δύσκολες στιγμές. Να στέκεται δίπλα στην/ -ον ασφαλισμένη/ -ο, ειδικά σε περιόδους κρίσης όπως η σημερινή, που χιλιάδες συνάδελφοί μας τα φέρνουν βόλτα με πολύ μεγάλη δυσκολία.

Θα το περίμενε και θα το απαιτούσε πολύ περισσότερο τη στιγμή που μέχρι και η «μισητή» εφορία δέχεται διακανονισμούς για οφειλές του παρελθόντος, ενώ οι «αδίστακτες» και «ψυχρές» τράπεζες προσφέρουν διευκολύνσεις σε οφειλέτες τους, όταν διαπιστώνουν ότι δεν δύνανται πλέον να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Σε αρκετές περιπτώσεις, μάλιστα, εκτός από την αποπληρωμή σε πολλές δόσεις, συναινούν και σε γενναίο «κούρεμα» του χρέους.

Τίποτα, όμως, από όλα αυτά δεν φαίνεται να ισχύει στην περίπτωση του ΕΔΟΕΑΠ.

Η πλειοψηφία της διοίκησής του, αφού έχει κάνει όλα (σχεδόν) τα χατήρια στην κυβέρνηση και τους εργοδότες, στους οποίους έφτασε να εκχωρήσει δικαίωμα βέτο στις καίριες αποφάσεις για τον Οργανισμό, τώρα έχει βάλει στο στόχαστρο τους ασφαλισμένους, προσπαθώντας να βγάλει από τη μύγα ξύγκι.Να καλύψει, δηλαδή με ψίχουλα τη χασούρα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, για την οποία είναι συνυπεύθυνη (όπως, άλλωστε, και οι προκάτοχοί της).

Έτσι, αφού προχωρεί στη μια περικοπή μετά την άλλη, τόσο στις παροχές υγείας όσο και στις επικουρικές συντάξεις, δίνει εντολή για κατασχέσεις επιδομάτων και παροχών από ανθρώπους με πενιχρά εισοδήματα, χωρίς να εξετάζει καν το ενδεχόμενο να αφορούν απολύτως αναγκαίες θεραπείες ανήλικων παιδιών.Τους διαμηνύει δε τελεσιγραφικά ότι αυτό θα συνεχιστεί μέχρι να καλυφθούν οι οφειλές προηγούμενων ετών, έστω κι αν αυτές ανέρχονται σε μερικές εκατοντάδες ευρώ, που όμως σήμερα είναι ολοένα πιο δύσκολο να καλυφθούν άμεσα. Ακόμη και στην περίπτωση που οι οφειλέτες δεν αρνούνται να πληρώσουν και απλώς ζητούν ευνοϊκότερο διακανονισμό ή μια εύλογη μείωση του ποσού, η διοίκηση αδιαφορεί πλήρως και προκλητικά, μην κάνοντας καν τον κόπο να απαντήσει στις επιστολές και τα τηλεφωνήματά τους.

Αυτή η πλειοψηφία μας καλεί να την ξαναψηφίσουμε στις εκλογές που θα γίνουν στις 13-15 Ιουνίου, σε εφαρμογή του νόμου-εκτρώματος που επέβαλαν κυβέρνηση, εργοδότες και τρόικα, για τον οποίο μας έλεγε ότι δήθεν διασφαλίζει τη σωτηρία του Ταμείου μας. Πόση κοροϊδία και πόσο κουτόχορτο ακόμη;

Α. Τ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *