Θέλουν να τελειώνουν οι μέτοχοι με το Mega αλλά υπάρχουν και οι ευθύνες!

μεγκα-τελευταιασυνελευση25-3Και ενώ οι εργαζόμενοι του Mega συνεχίζουν να απαιτούν τα δεδουλευμένα τους αλλά και τη συνέχιση λειτουργίας του καναλιού, οι μέτοχοι του θέλουν να τελειώνουν με αυτό. Χθές σε έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων παραιτήθηκαν  τα μέλη του ΔΣ της Τηλέτυπος και ορίστηκε νέα γενική συνέλευση στις 17 Απριλίου.

Η παραίτηση τους κατά εκτιμήσεις, ανοίγει το δρόμο για τις τράπεζες οι οποίες θα πρέπει να αποφασίσουν αν, πότε και πως θα πλειστηριάσουν την περιουσία του Mega. Κάτι για το οποίο, όπως λένε οι πληροφορίες οι μέτοχοι- όσοι μετέχουν και σε άλλα κανάλια, μόνοι τους ή σε συνεργασία με άλλες τηλεοπτικές εταιρείες, έχουν προετοιμαστεί. Για να πάρουν σχεδόν τζάμπα το πλούσιο αρχείο του προγράμματος του Mega.

Βέβαια για την “τηλέτυπος” ως εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο υπάρχουν κάποιοι κανόνες και σίγουρα ευθύνες. Τόσο για τα μέλη του ΔΣ της εταιρείας όσο και για τους μετόχους. Και σε αυτό ακριβώς το “πρόβλημα” φαίνεται πως γίνονται οι τελευταίες παρασκηνιακές συζητήσεις ώστε να γλυτώσουν και αυτές τις ευθύνες τους. Όπως γλυτώνουν για τη μη πληρωμή μισθών επί 16-17 μήνες στους εργαζόμενους τους, κάτι για το οποίο θα όφειλε η κυβέρνηση να έχει ήδη παρέμβει.

Όλα δείχνουν πως οι επιχειρηματίες που είχαν μετατρέψει μαζί με τους μεγαλοδημοσιογράφους, το κανάλι σε ερπύστρια επιβολής της μνημονιακής πολιτικής, θέλουν να απαλλαγούν όσο γίνεται γρηγότερα από αυτό.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *