Η “Χρυσή Αυγή” χειραγωγεί την ΕΡΤ, η διοίκηση της περί πολλά τυρβάζει

%ce%b5%ce%b5%cf%84-%cf%83%ce%bf%cf%85%ce%b4%ce%b1Τα γεγονότα είναι γεγονότα. Στη Χίο δύο μέρες μετά την επίσκεψη ανώτατων στελεχών της Χρυσής Αυγής, σημειώθηκε ιδιαίτερα οργανωμένη επίθεση εναντίον του άθλιου hot spot της Σούδας. Η αντίδραση των προσφύγων στην επίθεση θανάτου, προκάλεσε γενικευμένη επίθεση ακροδεξιών στοιχείων που έφθασαν στο σημείο να πετάξουν πέτρες σε σκηνές, εναντίον προσφύγων και παιδιών. Τα ΜΑΤ παρακολούσαν αμέτοχα την ακροδεξιά επίθεση και μπούκαραν εναντίον προσφύγων-μεταναστών. Τα περισσότερα ΜΜΕ, ινερνετικά αρχικά, μιας και η είδηση δόθηκε από αστυνομική ρεπόρτερ με ιδιαίτερα καλές σχέσεις με αστυνομία, και μετά όλα τα άλλα, μετέδωσαν το γεγονός όπως ακριβώς ήθελαν οι φασίστες. Μιλώντας για επιθέσεις “μεταναστών στη Χίο”. Δυο ημέρες μετά η ΕΡΤ αποδέχθηκε αίτημα της “Χρυσής Αυγής” και μετέδωσε live από τη Βουλή την ομιλία του αρχηγού της Ν. Μιχαλολιάκου, στην οποία ανέλαβε ουσιαστικά την ευθύνη για τις επιθέσεις στη Σούδα της Χίου.

Το συμπέρασμα είναι σαφές, η Χρυσή Αυγή χειραγώγησε και ήλεγξε την ΕΡΤ, η διοίκηση της οποίας κρύβεται πίσω από το αστείο -για την περίπτωση-επιχείρημα, πως είναι υποχρεωμένη να μεταδίδει τις ομιλίες πολιτικών αρχηγών. Ας ξεπεράσουμε το γεγονός ότι δεν ήταν ομιλία αλλά πρόσκληση μίσους και μισαλοδοξίας για την οποία αυταπάγγελτα οφείλει να κινηθεί εισαγγελέας ενώ η αρμόδια αρχή ελέγχου του ΕΣΡ οφείλει να καλέσει σε απολογία τη διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης.  (Παράβαση Άρθρου 1, Ν. 4285/ΦΕΚ Α 191/10.09.2014 περί υποκίνησης, πρόκλησης διακρίσεων και μίσους). Ας μιλήσουμε για την ίδια την κρατική τηλεόραση της ΕΡΤ, τους δημοσιογράφους της και το αρμόδιο υπουργείο που την εποπτεύει.

%cf%83%ce%bf%cf%85%ce%b4%ce%b1Θα αφήσουμε για αργότερα το γεγονός ότι η ΕΡΤ αντί για δημόσια ραδιοτηλεόραση εξελίσσεται σε κρατικό παραμάγαζο της κυβέρνησης και των πολιτικών κομμάτων, πετώντας στα σκουπίδια τον 2χρονο αγώνα ενάντια στο λουκέτο του Αντώνη Σαμαρά και της συγκυβέρνησής του.

Ας μιλήσουμε για την ΕΡΤ ως ΜΜΕ. Όπως σε κάθε ΜΜΕ γίνεται εκτός και εντός της μια ιδεολογικο-πολιτική μάχη. Δεν μπορείς να αναγκάσεις τον δεξιό-ακροδεξιό δημοσιογράφο που παίρνει γραμμή από κομματικά επιτελεία ή από υπουργεία να κάνει ρεπορτάζ για το μαύρο χάλι των hot spot. Οφείλεις όμως να τον αναγκάσεις να τηρεί την περίφημη ουδετερότητα, να κάνει ρεπορτάζ με όλες τις πηγές και να μην παπαγαλίζει τα δελτία τύπου της Χρυσής Αυγής και της κρατικής αστυνομίας. Τι έκανε δηλαδή η νέα ηγεσία της γενικής διεύθυνσης ειδήσεων και ενημέρωσης;%cf%83%ce%bf%cf%85%ce%b4%ce%b1-1 Άκουγε ατάραχη από το πρωί να μεταδίδεται στα κρατικά ΜΜΕ η είδηση όπως ακριβώς εκπορευόταν από τους φασίστες; Ή μήπως δεν διάβασε στα social media το χαμό που ακολούθησε της ψεύτικης είδησης; Κι αν δεν τα διάβασε, δεν είδε τα αντίστοιχα ρεπορτάζ των διεθνών δικτύων; Έπρεπε να φθάσει το βραδυνό δελτίο ειδήσεων για να ακουστεί στην ΕΡΤ το γεγονός, όπως ήταν;

Η διοίκηση Τσακνή-Ταγματάρχη που δημόσια διατυμπανίζει την ανεξαρτησία της ΕΡΤ πως αποδέχεται να χειραγωγείται από τους Χρυσαυγίτες; Και ο Νίκος Παππάς; Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;

Το δεύτερο σημείο αφορά στους εργαζόμενους δημοσιογράφους. Αυτούς που υπερασπίζονται εντός ραδιομεγάρου την υπόθεση της ανάγκης “δημόσιας τηλεόρασης”, έστω κι αν δεν ενστερνίζονται την αρχή “κοντά στην κοινωνία-απέναντι στην εξουσία”. Πως αποδέχονται σιωπηλά το καπέλωμα τους στην ΕΡΤ από ακροδεξιά στοιχεία και παπαγαλάκια; Γιατί δεν αντιδρούν φωναχτά και δημόσια όπως το πράττουν στην ΕΡΤ 3; Γιατί δεν απαιτούν την τήρηση της δεοντολογίας και των νόμων από την ίδια την κρατική ραδιοτηλεόραση;

Η περίπτωση της ακροδιεξιάς επίθεσης στη Χίο ανοίγει ένα μεγάλο ζήτημα για την ΕΡΤ. Η διοίκηση της και η γενική διεύθυνση ενημέρωσης είναι υποχρεωμένοι να δώσουν απαντήσεις. Αν σιωπήσουν κι αυτή τη φορά, δεν θα έχουν κανένα πλέον άλλοθι στο μέλλον.

Τέλος ας υπενθυμίσουμε στους εργαζόμενους της ΕΡΤ πως ξανάνοιξε και έχουν τις δουλειές του, όχι γιατί αρκετές εκατοντάδες από αυτούς “μάτωσαν” επί δυο χρόνια στον αγώνα ενάντια στο μαύρο αλλά κυρίως επειδή είχε ξεσηκωθεί ,δικαίως, η ελληνική κοινωνία. Αυτή δηλαδή για την οποία τώρα σιωπούν επιδεικτικά, αφήνοντας τους υπερασπιστές του μαύρου εντός ΕΡΤ, τους ΔΤούδες και ΝΕΡιτες, να αλωνίζουν. Στη διοίκηση και μπροστά σε ανοιχτά μικρόφωνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *