Η τράπεζα Πειραιώς, μια εφημερίδα “της” και η παρακολούθηση των κομπιούτερ

ύπαιθρος-χώρα-696x400Για τους περισσότερους στο χώρο των ΜΜΕ ο τίτλος «Ύπαιθρος χώρα» δεν σήμαινε πολλά, σίγουρα δεν γνώριζαν πως κυκλοφορεί εφημερίδα με αυτό τον τίτλο. Την έμαθαν μετά την απίστευτη καταγγελία του δημοσιογράφου-εκπρόσωπου στην ΕΣΗΕΑ ο οποίος απολύθηκε, αφού προηγουμένως υποβιβάστηκε, αφού προηγουμένως του έκοψαν την πρόσβαση στα mail, αφού προηγουμένως παρακολουθούσαν τον υπολογιστή του, όπως και τους υπολογιστές των άλλων απασχολούμενων στην εν λόγω εφημερίδα.

Η καταγγελία έγινε στην ΕΣΗΕΑ και προφανώς μετά την επικόλληση του πρωτόκολλου μπήκε κι αυτή σε ένα συρτάρι για να εξεταστεί-εάν εξεταστεί- όταν με το καλό θα φτιαχτεί το περίφημο Προεδρείο στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Οι ενέργειες που με τόσο φυσικό τρόπο καταγγέλλονται δείχνουν το που οδηγεί η διάλυση όλων των εργασιακών σχέσεων στα ΜΜΕ. Το ακόμη σημαντικότερο ωστόσο είναι το ποια είναι αυτή η εφημερίδα και τι ακριβώς εκπροσωπεί. Πρόκειται για έντυπο το οποίο εκδίδει ο μεγαλομέτοχος της εταιρείας ΓΑΙΑ Επιχειρείν η οποία δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Τράπεζας Πειραιώς για να «ενώσει» όλους τους αγροτικούς συνεταιρισμούς της χώρας. Έναντι, όπως σήμερα καταγγέλλεται, αδρής αμοιβής.

Με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο βρίσκει κάποιος τις πρόσφατες σοβαρότατες καταγγελίες αγροτικών Συνεταιρισμών για τις «υπηρεσίες» που προσφέρει η εν λόγω εταιρεία. Κάτι σαν νταβατζιλίκι προς τους αγρότες. Και η εφημερίδα «Ύπαιθρος χώρα» είναι το «όργανο» της.

Στο στοίχημα παίζουν τις επόμενες καταρρεύσεις ΜΜΕ στο χώρο των media. Θα μπορούσε να είναι το συγκρότημα της real group αν δεν έσκαγε στο μεταξύ το θέμα των Πρακτορείων διανομής και της Ίριδας, της εκτυπωτικής μονάδας των Ψυχάρη-Μπόμπολα.

Για τα μεν Πρακτορεία, κυρίως της «Ευρώπης» είναι θέμα χρόνου να καταγγελθούν τα δάνεια και να ακολουθήσει το δρόμο του ΔΟΛ και του Πηγάσου. Για την Ίριδα μόλις άρχισε. Απόδειξη για αυτό πως οι διευθυντές της μονάδας ενώ οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες, φρόντισαν να απολύσουν τους εαυτούς τους λαμβάνοντας την παχυλή αποζημίωση τους και αμέσως μετά να επαναπροσληφθούν στην εταιρεία που διευθύνουν. Φαινόμενα που εκδηλώθηκαν τόσο στον ΔΟΛ όσο και στον «Πήγασο» του Μπόμπολα.

Πηγή: Πϊσω από τις κάμερες στο κυριακάτικο ΠΡΙΝ 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *