Η Πόπη Χριστοδουλίδου για τις εκλογές στον ΕΔΟΕΑΠ

popiΕνα μήνυμα από την Πόπη Χριστοδουλίδου προς τους ασφαλισμένους του ΕΔΟΕΑΠ

Συνάδελφοι σε τρεις μέρες πρέπει να ψηφίσουμε για το νέο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ. Λίγα έχω να σας πω, γιατί όσα έχουν συμβεί μέχρι σήμερα δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για κουβέντες και λόγια.

Οι συνομιλητές της κυβέρνησης, της τρόικα και των εργοδοτών, εδώ και τρία χρόνια με τα περιβόητα “non paper” και τα εκβιαστικά “δημοψηφίσματα” έφεραν το Ταμείο στην άκρη του γκρεμού. Και τώρα, μέσα από αυτές τις εκλογές σκοτώνονται μεταξύ τους – αυτοί που συνεργάζονταν σαν συνεταιράκια στο προεδρείο για δύο θητείες στον ΕΔΟΕΑΠ – για το ποιος θα είναι το “αφεντικό” του, αν όχι ο νεκροθάφτης του.

Από ταμείο Αλληλεγγύης και Πρόνοιας σπάνε τον ΕΔΟΕΑΠ σε χρηματοδοτούμενο (από το 2%) ταμείο Υγείας και σε μη χρηματοδοτούμενο (παρά μόνο από τις εισφορές) ταμείο Επικούρησης. Το οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε παράρτημα του ΕΟΠΥΥ (για Υγεία) και σε επαγγελματικό ταμείο (για την επικούρηση και το εφάπαξ), αφού πρώτα τσακίσουν και τις παροχές υγείας και τις επικουρικές συντάξεις (από 1/7/2018).
Δώσαμε την μάχη μέχρι σήμερα με όλα τα μέσα που είχαμε για να εμποδίσουμε αυτές τις καταστροφές και κάποιες φορές το καταφέραμε. Όπως, όταν οι σημερινοί τάχα “εχθροί” μεταξύ τους, δούλεψαν χέρι – χέρι πραξικοπηματικά για να μας πετάξουν έξω από τον ΕΔΟΕΑΠ.
Μην ξεχνάτε πως σας ενημερώναμε για όλα, λέγαμε αλήθειες χωρίς κανένα φόβο και
δεν διστάσαμε να τους ξεμπροστιάσουμε σε πολύ κρίσιμα ζητήματα, δείχνοντας σε όλους σας τον μοναδικό δρόμο, που προστατεύει τον ΕΔΟΕΑΠ. Τον δρόμο του αγώνα, όσες κι αν ήταν οι λαβωματιές…
Άλλες φορές όμως, όχι, δεν καταφέραμε να τους σταματήσουμε. Γιατί τα συμφέροντα
είναι μεγάλα και ισχυρά.
Μπορούμε όμως και δίνουμε αυτή την μάχη ακόμα μαζί με όλους τους ασφαλισμένους.
Δεν θα υποχωρήσουμε ποτέ κρατώντας ψηλά την Αξιοπρέπεια του Ταμείου και των έντιμων εργαζόμενων στα ΜΜΕ.
Προσωπικά πρέπει να σας πώ οτι λόγοι υγείας δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω αυτή την μάχη σήμερα μέσα από τον ΕΔΟΕΑΠ. Συνεχίζω όμως αυτήν την μάχη μαζί με τους συντρόφους μου. Μια μάχη που δεν πρέπει να χάσουμε, νέοι και παλιοί ασφαλισμένοι του ΕΔΟΕΑΠ . Ήμασταν και θα συνεχίσουμε, ήμαστε μαζί σ’ αυτόν τον αγώνα.
Και μια “υποσημείωση”. Όπως πάντα ήμασταν καθαροί και χωρίς κρυφές συνεργασίες. Έτσι και τώρα λέμε ότι σ’ αυτές τις εκλογές κατεβάζουμε τέσσερις αγωνιστές συναδέλφους και σας καλώ να τους υποστηρίξουμε, τους : Γιάννη Αγγέλη (ΕΣΗΕΑ), Αναστάσιο Αναστασιάδη (ΕΣΗΕΑ), Χαραλαμπίδη Παναγιώτη (ΕΣΗΕΜΘ) και Χατζηγεωργίου Κων/νο (ΕΤΕΡΜΘ.
( Πρωτοβουλία για την Ανατροπή (ΕΣΗΕΑ), Ασύνταχτο Μέτωπο Αγώνα Δημοσιογράφων (ΕΣΗΕΜΘ).Το Μέτωπο για την Ανατροπή(ΠΟΕΣΥ).
( Αυτή η άποψη μου δεν σημαίνει πως δεν σέβομαι ορισμένες μαχήτριες και ορισμένους μαχητές με ψυχή, που δίνουν αγώνα καθαρό και δυνατό).
Και τέλος:
“Μαύρο” στους μέχρι τωρα συνεργάτες του Πετρόπουλου και του Κυριακόπουλου που σήμερα σφάζονται μεταξύ τους για το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *