Η ληγμένη θητεία του ΕΣΡ και η έκδοση της “Απογευματινής”

Τα μικρά των media

** Με καθυστέρηση ενός έτους το ΕΣΡ δημοσιοποίησε την Έκθεση Πεπραγμένων για το 2021. Το ΕΣΡ ωστόσο ουσιαστικά θα είναι ανενεργό, λόγω λήξης της θητείας της πλειονότητας των μελών του. Έτσι η αρμόδια αρχή για την παρακολούθηση της πολιτικής πολυφωνίας, δεν θα έχει πολλά περιθώρια παρέμβασης ενόψει των πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων το 2023.

** Η θητεία των επτά από τα 9 μέλη έχει λήξει ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο, γεγονός που θυμήθηκε τώρα ο αντιπολιτευόμενος ΣΥΡΙΖΑ. Ζήτησε ήδη συνεδρίαση της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής για αυτό το θέμα αλλά δεν είναι διόλου βέβαιο πως η διαδικασία θα προχωρήσει. 

** Η αδυναμία παρέμβαση του ΕΣΡ στο προεκλογικό τοπίο εξαιτίας της σύνθεσης του έχει συμβεί και στο παρελθόν πριν από βουλευτικές εκλογές. Πολλές από τις αποφάσεις προστίμων έχουν καταπέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας εξαιτίας ακριβώς της μη σύννομης θητείας των μελών του. Μέχρι και σήμερα κανένα από τα πολιτικά κόμματα δεν ενδιαφέρθηκε να ασχοληθεί με αυτή την αρχή που έχει πλέον διευρυμένες αρμοδιότητες και για το χώρο του διαδικτύου.

** Στα περίπτερα επανέρχεται η εφημερίδα “Απογευματινή” από το συγκρότημα του Γιάννη Κουρτάκη των “Παραπολιτικών” με διευθυντή τον Χρίστο Μουλίνο. Η εφημερίδα επανακυκλοφορεί τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου με ημερήσιο και κυριακάτικο φύλλο και πολιτική γραμμή στήριξης της Ν.Δ λίγο πριν τις κάλπες.

** Ο τίτλος της “Απογευματινής” βρέθηκε στα χέρια νέου ιδιοκτήτη παρά το γεγονός ότι οι 130 εργαζόμενοι δεν πήραν ούτε ευρώ από τα χρωστούμενα δεδουλευμένα της ιδιοκτησίας Σαραντόπουλου που φούνταρε την εφημερίδα το 2012-2013. Ο νέος ιδιοκτήτης δεν έχει καμία υποχρέωση στους 130 πρώην εργαζόμενους. Και η εφημερίδα θα υποστηρίξει ξανά τη Ν.Δ πριν τις εκλογές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *