Η διοίκηση Mega απαγορεύει γενική συνέλευση, το υπ. Εργασίας μηνύει Mega

Φωτογραφία της Maria Stavropoulou.

Ο εξευτελισμός του άλλοτε κραταιού Mega δεν έχει σταματημό. Οι μέτοχοι αφού απαξίωσαν το κανάλι με την πολιτική γραμμή επί πέντε χρόνια, αφού αρνήθηκαν να το στηρίξουν οικονομικά εδώ και δυομισι χρόνια, αφού το παράτησαν στο έλεος των τραπεζών-πρώην φίλων τους και συνοδοιπόρων τους στους δρόμους των μνημονίων, αφού δεν πληρώνουν τους μισθούς των εργαζομένων τους συμπεριφερόμενοι σαν τον τελευταίο μπαχτατζή αφεντικό, τώρα κλείνουν την πόρτα και στα σωματεία!Χθές ήταν προγραμματισμένη γενική συνέλευση των τεχνικών του Mega αλλά η  εργοδοσία του MEGA απαγορεύσε στο Δ.Σ και τον νομικό σύμβουλο της Ένωσης να παρευρεθούν στην συνέλευση εντός του κτιρίου! Φυσικά η γενική συνέλευση έγινε έξω από το κτίριο, όπως μαρτυρούν και οι εικόνες από τη Maria Stavropoulou στο fb. Την ίδια ώρα το υπουργείο Εργασίας μηνύει το Mega για τους απλήρωτους εργαζόμενους.

Μήνυση εις βάρος του Mega κατέθεσε Το υπουργείο Εργασίας κατέθεσε μήνυση κατά του καναλιού καταγγέλλοντας ως «απολύτως παρελκυστική την τακτική της εργοδοσίας του τηλεοπτικού σταθμού
που συνεχίζει να κρατά ομήρους τις δεκάδες – απλήρωτων – εργαζομένων του». Όπως λέει στην ανακοίνωση του, «η δέσμευση των λογαριασμών της επιχείρησης από τις Τράπεζες δε μπορεί να αποτελεί άλλοθι για την επί τρίμηνο μη πληρωμή των δεδουλευμένων, αφού οι ιδιοκτήτες έχουν την οικονομική επιφάνεια να αναλάβουν το σχετικό κόστος».

«Η ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα καταβάλλει μέσα στις επόμενες μέρες μόνο μισό μισθό είναι και αυτή παρελκυστική γιατί γίνεται με σκοπό να απεμποληθεί το δικαίωμα επίσχεσης των εργαζομένων λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων και να αποτραπεί η προσφυγή τους στη δικαιοσύνη», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.

«Το Υπουργείο Εργασίας και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του θα επανέλθουν στον εν λόγω σταθμό προκειμένου να τηρηθεί η νομιμότητα και να διασφαλιστούν οι εργαζόμενοι από το συνεχιζόμενο εμπαιγμό της παραβατικής εργοδοσίας.».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *