Η διαστρέβλωση μιας μαχητικής αντιφασιστικής πορείας στον Κολωνό

60360114_2789283324446658_7639298320388587520_nΌλα, μα όλα τα διαδικτυακά Μέσα είχαν το ίδιο θέμα, με τον ίδιο τίτλο-με μικρές παραλλαγές. Όλα, μα όλα τα Μέσα στηρίχτηκαν στις 167 λέξεις τηλεγράφημα του Αθηναϊκού πρακτορείου ειδήσεων με τίτλο “Μολότοφ και δακρυγόνα στη λεωφόρο Αθηνών”, διάνθησαν το μονόστηλο με τις πληροφορίες από τον ασύρματο της αστυνομίας και έδωσαν το “ρεπορτάζ” τους.

Ένα πλήρες διαστρεβλωτικό κείμενο το οποίο επαναλαμβάνει μονότονα το όνομα Χρυσή Αυγή-Κασιδιάρης.

Τα Μέσα αυτά δεν είδαν τη μαχητική δυναμική διαδήλωση ενάντια στους φασίστες της Χρυσής Αυγής, δεν είδαν την προστασία που παρείχε στους υπόδικους της εγκληματικής

οργάνωσης η κυβέρνηση και το υπουργείο που απέκλεισαν τη γειτονιά της Ακαδημίας Πλάτωνα με δεκάδες κλούβες ΜΑΤ, δεκάδες διμοιρίες πάνοπλων ανδρών λές και θα 60418776_2789355244439466_7236515995311931392_nαντιμετώπιζαν πάνοπλο  εχθρό. Τελικά “κυνηγούσαν” τους διαδηλωτές που ειρηνικά και μαχητικά, μπορεί να μην κατάφεραν να φθάσουν στην πλατεία Αι-Γιώργη όπου μεταφέρονταν με πούλμαν οπαδοί της ναζιστικής οργάνωσης, έκαναν όμως πορεία στους δρόμους της Ακαδημίας Πλάτωνα, φώναξαν συνθήματα, έπαιξαν μουσικές, έβγαλαν τον κόσμο στα μπαλκόνια. Τίποτε από αυτά δεν είδαν τα ιντερνετικά ΜΜΕ γιατί δεν τα είδε το ΑΠΕ.

Οι συντάκτες άλλων Μέσων που ήταν εκεί(και ήταν εκεί, τους είδαμε στα καφενεία της οδού Πλάτωνος) δεν γνωρίζουμε αν έστειλαν το δικό τους ρεπορτάζ και δεν ενδιέφερε τα Μέσα τους.

60720970_2789284364446554_4912525791494930432_n Προφανώς έψαχναν “αίμα” και το βρήκαν στις 167 λέξεις του αστυνομικού δελτίου του ΑΠΕ. Για ένα μεμονωμένο, μικρής έκτασης επεισόδιο που έγινε στο 1,5 χιλιόμετρο μακριά από τον τόπο της αντιφαστικής διαδήλωσης. Κι όμως αυτό το μικρό επεισόδιο, τα ΜΜΕ το συνέδεσαν με την αντιφασιστική για την οποία δεν έγραψαν τίποτε. Και το ΑΠΕ, το κρατικό δίκτυο ήταν πρωτοπόρο σε αυτή την τακτική, να προβάλλει μόνο πληροφορία από αστυνομικούς ασυρμάτους…

Αυτή η διαστρέβλωση της πραγματικότητας είναι που κάνει τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους απεχθείς στον κόσμο, αυτή η επιλογή να αγνοούν την κοινωνία είναι ο “τάφος” της εγκυρότητας και αξιοπιστίας. Μέσων και δημοσιογράφων.

Ματίνα Παπαχριστούδη, δημοσιογράφος, διαδηλώτρια στην αντιφασιστική της Ακαδημίας Πλάτωνα  

Η ανακοίνωση της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα για τη διαδήλωση

 

«Άπατη» πήγε η προσπάθεια της φασιστικής ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της ΧΑ να πραγματοποιήσει την προεκλογική της φιέστα στην πλατεία του Αγ. Γεωργίου στον Κολωνό.

Ο υπόδικος Κασιδιάρης βρέθηκε να μιλάει μπροστά σε πενήντα τραμπούκους, απολύτως απομονωμένος από τον κόσμο της γειτονιάς. Ο λαός του Κολωνού και της Αθήνας τον αγνόησε!

Η μαζική και δυναμική διαδήλωση στους δρόμους της Ακαδημίας Πλάτωνα ακύρωσαν τα σχέδια τους. Το αντιφασιστικό, αντιρατσιστικό κίνημα της πόλης, το νεολαϊστικό κίνημα, οι δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, σωματεία και μαζικοί φορείς της γειτονιάς συμμετείχαν την Παρασκευή 17 Μαΐου σε μαχητική διαδήλωση στη γειτονιά της Ακαδημίας Πλάτωνα ενάντια στο ρατσιστικό μίσος. Και άφησαν το αποτύπωμα στη γειτονιά: «Ούτε σπιθαμή γης στους νεοναζί δολοφόνους, δεν θα περάσει ο φασισμός».

Παρ’ όλη την πρωτοφανή προστασία και περιφρούρηση που παρείχε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το υπουργείο της Όλγας Γεροβασίλη, στους υπόδικους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα, του Λουκμάν και δεκάδων μεταναστών και αγωνιστών της αριστεράς, τα σχέδια τους απέτυχαν πλήρως. Από νωρίς το μεσημέρι κλούβες, δεκάδες διμοιρίες ΜΑΤ και ασφαλίτες, απέκλεισαν τους δρόμους στις γειτονιές της Ακαδημίας Πλάτωνα και του Κολωνού προσπαθώντας να σπείρουν τρομοκρατία, έκοψαν την είσοδο σε λεωφόρο Καβάλας, οδό Σπύρου Πάτση, Πλάτωνος και Παλαμηδίου όπου υπήρχαν διαδηλωτές, με στόχο να υψώσουν τείχος προστασίας για τους φασίστες γύρω από την πλατεία Αγίου Γεωργίου. Δεν τα κατάφεραν.

Τις προηγούμενες ημέρες το αντιφασιστικό κίνημα της γειτονιάς, η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού-Πλάτωνα-Σεπολίων, ο σύλλογος εκπαιδευτικών «Αριστοτέλης», το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, ο Συντονισμός για το Προσφυγικό/Μεταναστευτικό, η ομάδα του 4ου διαμερίσματος της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα/Ανταρσία σε κυβέρνηση-ΕΕ-κεφάλαιο, με ανακοινώσεις, καλέσματα, χιλιάδες τρυκάκια, κινητή μικροφωνική με μηχανές και αυτοκίνητα, ενημέρωναν τις γειτονιές και καλούσαν στην αντιφασιστική συγκέντρωση.

Παράλληλα, με κοινό τους κάλεσμα στη συγκέντρωση στην πλατεία και στην προσυγκέντρωση στον Κεραμεικό καλούσαν από τις 16:30 ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας Πειραιά – Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Διονύσου – Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Περάματος – Antinazi Zone – Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό – Συντονισμός για το προσφυγικό μεταναστευτικό – Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα – Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού και στηρίζαν: Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε – Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα – Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα- Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση- Ξεκίνημα – ΟΕΝ – Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας – ΟΚΔΕ Σπάρτακος – Νέο Αριστερό Ρεύμα – Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση – Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά, ενώ η ΚΕΕΡΦΑ καλούσε χωριστά στο μετρό Μεταξουργείο στις 18:00.

Από το Γεωπονικό πανεπιστήμιο, το Αρχαιολογικό Πάρκο, το σταθμό του Κεραμεικού, οι συγκεντρωμένοι ενώθηκαν και η πλατεία περικυκλώθηκε από εκατοντάδες αντιφασίστες που διαδήλωσαν ενάντια στη σύναξη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Η διαδήλωση εμποδίστηκε από τους πάνοπλους σε πλήρη εξάρτυση, άνδρες των ΜΑΤ, να φθάσει στην πλατεία Αγ. Γεωργίου. Η επιθετικότητα της ορδής Τσίπρα-Γεροβασίλη ενάντια στο αντιφασιστικό-εργατικό και νεολαϊστικο κίνημα της γειτονιάς ήταν αξιοζήλευτη.

Δεν κατάφεραν όμως να μας εμποδίσουν να διαδηλώσουμε στην περιοχή. Η αντιφασιστική συγκέντρωση διαδήλωσε στους δρόμους του Κολωνού. Ο Στέφανος Γανωτής με το ακορντέον του και μουσική, έδωσε το τόνο στα μαχητικά συνθήματα των διαδηλωτών. Στην πλατεία Σωτήρη Πέτρουλα έγινε μια στάση για να αποδοθεί τιμή στον αγωνιστή που δολοφονήθηκε από τη χωροφυλακή της προδικτατορικής εποχής. Η αντιφασιστική συνεχίστηκε στην οδό Παλαμηδίου όπου εμποδίστηκε και πάλι από τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Οι νεοναζί παρέμειναν λίγοι και απομονωμένοι, προστατευμένοι από της δυνάμεις καταστολής της κυβέρνησης Τσίπρα. Η αντιφασιστική διαδήλωση συνεχίστηκε στην λεωφόρο Λένορμαν και ολοκληρώθηκε στο Μεταξουργείο.

Η απάντηση δόθηκε. Ούτε σπιθαμή γης στους φασίστες!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *