ΕΡΤ-ΣΚΑΙ θα τα πουν στα δικαστήρια

σκαιΣτα δικαστήρια θα καταλήξει, όπως όλα δείχνουν η 15νταυγουστιάτικη κόντρα μεταξύ της ΕΡΤ και του ΣΚΑΙ, με την πρώτη να καταγγέλλει πως ο ΣΚΑΙ έκλεψε εικόνες από την live μετάδοση από την Τήνο. Η ανταλλαγή ανακοινώσεων μεταξύ των δυο καναλιών και οι αλληλοκαταγγελίες, μας βοήθησαν να καταλάβουμε τα γεγονότα.

Πρώτον ο ΣΚΑΙ πράγματι έκλεψε εικόνα. Πουθενά στην ανακοίνωσή του δεν λέει πως δεν το έπραξε. Και φυσικά το έκανε χωρίς να ζητήσει την άδεια από την κρατική τηλεόραση

Δεύτερον μάθαμε πως ο ΣΚΑΙ είχε στείλει συνεργείο και κάμερες αλλά δεν του επέτρεψαν τη μετάδοση. Άρα θα έπρεπε να ζητήσει pool από την ΕΡΤ. Δεν γνωρίζουμε τελικά αν ζήτησε ή όχι.

Τρίτον καταλάβαμε πως η κάλυψη της ΕΡΤ σε ποικίλα γεγονότα παραμένει η κύρια πηγή πληροφόρησης και εικόνας για τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, η εύκολη λύση. Απλά παλαιότερα συνέβαινε χωρίς πολλές αντιδράσεις. Τώρα η ΕΡΤ με κάλυψη της κυβέρνησης έχει αγριέψει.

Είμαστε περίεργοι αν πράγματι τελικά θα δοθεί συνέχεια στα δικαστήρια, όπως λέει η διοίκηση της ΕΡΤ.

Παρακάτω η νέα ανακοίνωση της κρατικής τηλεόρασης

Όταν ο ΣΚΑΪ “κλέβει εκκλησία”

Για περισσότερες από τρεις ώρες, ο ΣΚΑΪ αναμετέδιδε την εικόνα που με υψηλότατο κόστος παρήγαγε η ΕΡΤ με πεντακάμερο όχημα εξωτερικών μεταδόσεων και δορυφορικό όχημα που είχαν αποσταλεί στην Τήνο.

Ο ΣΚΑΪ έκλεβε την εικόνα της ΕΡΤ από τον αέρα και την αναμετέδιδε, καλύπτοντας τα λογότυπα της ΕΡΤ και τους τίτλους της για να μη φανεί η λαθροχειρία, όχι πάντοτε με επιτυχία είναι αλήθεια, όπως φαίνεται καθαρά και από την εικόνα που επισυνάπτουμε. Κάποιες άλλες φορές την άλλαζε με δικά του εξωτερικά πλάνα ενός μονοκάμερου που είχε αποστείλει στην Τήνο.

Καταπατώντας κάθε έννοια δεοντολογίας και εντιμότητας απέναντι στους τηλεθεατές, παρουσίαζε τη μετάδοση ως δίκη του παραγωγή (σαν να την είχε κάνει με δικά του έξοδα), ενώ την είχε πολυδιαφημίσει τις προηγούμενες ημέρες! Προμελετημένο το έγκλημα δηλαδή.

Ο ΣΚΑΪ θα μπορούσε να έχει ζητήσει να αναμεταδώσει την εικόνα της ΕΡΤ. Επέλεξε όμως, τη δόλια οδό. Η διοίκηση της ΕΡΤ είναι αποφασισμένη να προστατεύσει με κάθε μέσο τα δικαιώματα της εταιρείας, το δημόσιο συμφέρον, καθώς και τη σκληρή δουλειά των ανθρώπων της, η οποία δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο τέτοιας κατάφωρης εκμετάλλευσης. Αυτό θα το διαπιστώνουν κάθε φορά όσοι παραβιάζουν τη δεοντολογία και τη νομιμότητα. Ελπίζουμε του χρόνου η Μεγαλόχαρη να τους φωτίσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *