Εργοδοτική τρομοκρατία στον τηλεοπτικό σταθμό του Open!

Σεκιουριτάδες φουσκωτοί στα στούντιο, απολύσεις, τρομοκρατία σε εργαζόμενους και απειλές για μαζικές απολύσεις καταγγέλλει η ΕΤΙΤΑ για τον τηλεοπτικό σταθμό του Open. Αιτία το αίτημα του σωματείου να εφαρμόσει το κανάλι-όπως οφείλει- τους όρους της Συλλογικής σύμβασης εργασίας ανάμεσα σε ΕΤΙΤΑ και ΕΙΤΗΣΕΕ. Κι ενώ είχαν αρχίσει οι συζητήσεις, η διοίκηση ανταπάντησε με τις τρομοκρατικές πρακτικές. Το κανάλι που διαθέτει άδεια πανελλαδικής εμβέλειας αρνείται να εφαρμόσει τη Σ.Σ.Ε. Πατάει φυσικά στην πρακτική όλων των κυβερνήσεων και του ΣΥΡΙΖΑ που κατάφερε να δώσει τηλεοπτικές άδειες, να μην θεωρείται απαράβατος όρος αδειοδότησης η τήρηση συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Η καταγγελία της ΕΤΙΤΑ παρακάτω είναι αποκαλυπτική

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι,

Στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN οι εργαζόμενοι τεχνικοί βρίσκονται από το φθινόπωρο σε διαδικασίες διεκδίκησης για να κατακτήσουν αυξήσεις στους παγωμένους τους μισθούς και να υπογράψουν νέα εταιρική σύμβαση στα πρότυπα αυτής που ισχύει ανάμεσα στην Ε.Τ.Ι.Τ.Α. και την Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε.

Μπήκαν σε αυτές τις διαδικασίες προκειμένου να αντιμετωπίσουν το τεράστιο κύμα ακρίβειας και τις επιπτώσεις από την ακολουθούμενη πολιτική των μνημονίων που σε όλους μας έχει τεράστιες επιπτώσεις στην αντιμετώπιση και των πιο βασικών αναγκών μας. Επιπλέον διεκδικούν μια νέα σύμβασή που θα βάζει κανόνες στους όρους εργασίας του και τον τρόπο υπολογισμού και εξέλιξης των αμοιβών τους και θα αντιπαρέρχεται την ζούγκλα των εργασιακών όρων και συνθηκών που επικρατούν και σε αυτόν τον τηλεοπτικό σταθμό αλλά θα ακυρώνει και τις αντεργατικές ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στον νόμο Χατζηδάκη και νόμο Οικονόμου.

Την ώρα που το σύνολο των ΜΜΕ αναδεικνύουν μέσα από εκπομπές και δελτία τις επιπτώσεις της ακρίβειας στην ζωή όλου του λαού, την ανάγκη να προστατευθεί η λαϊκή οικογένεια από το κύμα των πλειστηριασμών και άλλα δεινά που αντιμετωπίζει αποτέλεσμα των διαρκών αντιλαϊκών πολιτικών, τα μέλη της Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε. αλλά και οι υπόλοιποι τηλεοπτικοί σταθμό όπως το OPEN, αρνούνται κάθε συζήτηση για βελτίωση των αμοιβών και των όρων εργασίας των εργαζομένων τους.

Έτσι στο OPEN μετά το κλίμα προσδοκιών που καλλιέργησε η διοίκηση τον χειμώνα, πρότεινε τελικά στους τεχνικούς αύξηση 1,2 ευρώ την ημέρα, για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις από έναν πληθωρισμό 25.6% στα γαλακτοκομικά, 21.7% στα έλαια, 18.1% στο ψωμί, 17.8% στα κρέατα….. Κουβέντα για την σύμβαση.

Όπως ήταν φυσικό ο συνάδελφοι στο OPEN αντιλήφθηκαν ότι η Διοίκηση τους εμπαίζει και συνέχισαν με στάσεις εργασίας να αγωνίζονται προσπαθώντας να φέρουν την εργοδοσία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Η απάντηση της Διοίκησης δεν άργησε να έρθει. Επέλεξε αντί του διαλόγου να κάνει κινήσεις από την μία εκφοβισμού και τρομοκρατίας και από την άλλη να δημιουργήσει διάσπαση στις γραμμές των εργαζομένων δίνοντας επιλεκτικές σε ορισμένους εργαζόμενους αυξήσεις με τον όρο να μην απεργούν.

Ειδικά την προηγούμενη εβδομάδα οι Διοίκηση ακύρωσε προγραμματισμένη συνάντηση που θα είχε με μέλος του Δ.Σ. της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. (εργαζόμενου στο Open) και με τον εργασιακό εκπρόσωπο, προκειμένου να τους δώσει μια απάντηση στα αιτήματα. Επιπροσθέτως την επόμενη μέρα, που ήταν προγραμματισμένη στάση εργασίας για να πραγματοποιηθεί η Γ.Σ. που θα εξέταζε την όποια απάντηση στα αιτήματα των εργαζομένων, η εταιρεία γέμισε φουσκωτούς- σεκιουριτάδες τις εγκαταστάσεις προς εκφοβισμό των εργαζομένων, εκδίωξε από το κανάλι για δεύτερη φορά στην ίδια εβδομάδα το μέλος του Δ.Σ. που εργάζεται στο Οpen, απαγόρευσε την είσοδο στο εργασιακό εκπρόσωπο απενεργοποιώντας την κάρτα πρόσβασης στις εγκαταστάσεις για 3 μέρες, καλούσε σε κατ ιδίαν συναντήσεις συναδέλφους εκφοβίζοντας και κατηγορώντας τους για bullying, ώστε να πάψουν να μιλάνε προκειμένου να πείσουν τους συναδέλφους για την λάθος απόφαση που πήραν και που υπονόμευε τον συλλογικό αγώνα υποκύπτοντάς στις πιέσεις της εταιρείας αλλά και στις ανάγκες τους με το να αποδεχθούν την αύξηση προκειμένου να μην συμμετέχουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Τέλος διέρρεε με τα παπαγαλάκια της σε όσους είναι συνδικαλιστικά μαχητικοί ότι κινδυνεύουν με απολύσεις. 

Συνάδελφοι, ο μόνος δρόμος να κερδηθούν τα δίκαια αιτήματά μας, είναι ο δρόμος της ενότητας, της αλληλεγγύης και της πίστης στη δύναμή μας, απέναντι στην αδιαλλαξία, στον εκφοβισμό και τις τακτικές διάσπασης της εργοδοσίας. 

Είναι αναγκαίο όλοι οι εργαζόμενοι στον κλάδο να επιδείξουν με μπροστάρη το σωματείο, αλληλεγγύη στους συναδέλφους του OPEN και επιπλέον να διεκδικήσουν αυξήσεις και μια νέα συλλογική σύμβαση απάντηση στις αφόρητες συνθήκες εργασίας που επιβάλλουν οι ιδιοκτήτες στα ΜΜΕ, επικουρούμενοι από τις διαχρονικές αντιλαϊκές πολιτικές που καταστούν την εξυπηρέτηση και των πιο βασικών αναγκών μας αδύνατη εάν δεν δουλεύουμε ήλιο με ήλιο. 

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Σκεπετζάκης Κώστας Πολύζος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *