Επανακυκλοφορεί η Ραδιοτηλεόραση, ανοίγει η Ρηγίλλης

ραδιοτηλεόρασηΣυμβολικού χαρακτήρα οι αποφάσεις της διοίκησης της ΕΡΤ προβάλλουν την εικόνα πως η κρατική τηλεόραση θέλει να επανακτήσει την αίγλη του παρελθόντος. Το στοίχημα ωστόσο παραμένει για το αν θα εξυπηρετεί το κρατικό-κυβερνητικό ή το δημόσιο συμφέρον…

Οι ανακοινώσεις του ΔΣ

–          Την επανέκδοση σε έντυπη μορφή του ιστορικού περιοδικού ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, η κυκλοφορία του οποίου είχε διακοπεί με το κλείσιμο της ΕΡΤ. Το περιοδικό θα εκδίδεται με εβδομαδιαία συχνότητα, θα είναι 16σέλιδο και θα διανέμεται δωρεάν στους σταθμούς του Μετρό, σε βιβλιοπωλεία και άλλους χώρους διάθεσης free press. Το περιοδικό θα διατίθεται και σε ψηφιακό αντίγραφο μέσα από την ιστοσελίδα της ΕΡΤ. Τα έξοδα έκδοσης και κυκλοφορίας καλύπτονται πλήρως από την ευγενική χορηγία των Ελληνικών Πετρελαίων.

–          Τον προγραμματισμό επαναλειτουργίας του στούντιο της Μουρούζη, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για ζωντανές συνδέσεις με τα δελτία Ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές της ΕΡΤ.

–          Την αποδοχή πρότασης του ΕΒΕΑ και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος για εβδομαδιαία εκπομπή που θα αφορά στην καινοτομία, τη βιώσιμη ανάπτυξη, τις start up επιχειρήσεις, τη χρηματοδότηση της επιχειρηματικότητας και τις επενδύσεις. Η ΕΡΤ δεν επιβαρύνεται με κανένα οικονομικό κόστος για την εκπομπή.

–          Τη δημιουργία τριών θέσεων Εντεταλμένων Συμβούλων για το ενημερωτικό περιεχόμενο, το ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα και τα Νέα Μέσα.

Η διοίκηση της ΕΡΤ βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τη διοίκηση του ΕΣΑΚΕ προς ολοκλήρωση των διαδικασιών για την απόκτηση των δικαιωμάτων μετάδοσης των αγώνων της Stoiximan.gr Basket League 2017 – 2018 από τη δημόσια τηλεόραση

Την Τρίτη 3 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί από τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης η εγκατάσταση της νέας διοίκησης της ΕΡΤ υπό τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και τα νέα μέλη του ΔΣ. Στην τελετή, που θα πραγματοποιηθεί στο Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής, θα προσκληθούν πρώην Πρόεδροι της ΕΡΤ από τη λειτουργία του φορέα το 1987, ιστορικά στελέχη της εταιρείας, οι πρόεδροι του ΕΣΡ και της ΕΕΤΤ, καθώς και εκπρόσωποι της EBU και της διοίκησης του ΡΙΚ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *