Επίθεση καταστολής και σε φωτορεπόρτερ στην πλατεία Βικτωρίας

Δεν αντέχουν οι δυνάμεις καταστολής Χρυσοχοϊδη τον “μάρτυρα” στις επιθέσεις εναντίον διαδηλωτών. Και επειδή δεν θέλουν μάρτυρες, επιτίθενται, εκφοβίζουν και προπηλακίζουν τους φωτορεπόρτερ. Τους δημοσιογράφους των μίντια έτσι κι αλλιώς τους έχουν υπό έλεγχο. Η Ένωση Φωοτρεπόρτερ καταγγέλλει για μια ακόμη φορά “αναίτια” επίθεση εναντίον μελών της.

Καταγγέλλει η Ε.Φ.Ε

“Στα πλαίσια των συγκεντρώσεων που έλαβαν χώρα χθες 15-07-2020, πέριξ της πλατείας Βικτωρίας στην Αθήνα, παρατηρήθηκαν φαινόμενα καταστολής εκ μέρους τμήματος των δυνάμεων της αστυνομίας που βρισκόταν στην περιοχή εναντίον συναδέλφων φωτορεπόρτερ.

Παρατηρήθηκε ότι άντρες των αστυνομικών δυνάμεων που βρισκόταν στην περιοχή κινήθηκαν εντελώς αναίτια και απρόκλητα εναντίον των φωτορεπόρτερ, προπηλακίζοντας και εκφόβιζοντάς τους με αποτέλεσμα να παρεμποδιστεί σημαντικά η δυνατότητα εκτέλεσης της εργασίας τους. 

Δεν νοείται δημοκρατία όταν η είδηση βρίσκεται υπό διωγμό και δεν κινδυνεύει η δημοκρατία από τους φωτορεπόρτερ και εικονολήπτες. Περιμένουμε από όλους τους υπευθύνους της Πολιτείας να πράξουν τα αυτονόητα για την προάσπιση της ελευθερίας του Τύπου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *