Εμμένουν για τις καταγγελίες παρά τη διάψευση ΕΤΑΠ ΜΜΕ

kataggelia-vouli-1ΕΤΑΠ-ΜΜΕΑνακοίνωση εξέδωσε το ΕΤΑΠ ΜΜΕ μέσω του ΑΠΕ σχετικά με τις καταγγελίες από μέλη της ΕΤΙΠΤΑ για τα χαμένα έσοδα από το αγγελιόσημο και την απόδοση σε ΕΔΟΕΑΠ. Οι καταγγελίες ωστόσο έχουν φθάσει στη Βουλή σε μορφή υπομνήματος. Όπως διαβάζουμε πάντως την επίσημη αντίδραση τυ ΕΤΑΠ ΜΜΕ, δεν δίνονται απαντήσεις για τα χαμένα έσοδα από το αγγελιόσημο λόγω της αναποτελεσματικότητας των ελεγκτικών μηχανισμών. (Στη φωτογραφία η καταγγελία μελών της ΕΤΗΠΤΑ)

Από την Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του ΕΤΑΠ ΜΜΕ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Με αφορμή διάφορα ψευδή δημοσιεύματα που διακινούνται στο διαδίκτυο και προκειμένου να μη δημιουργείται σύγχυση στους ασφαλισμένους του Ταμείου μας, διευκρινίζονται τα εξής:

1. Ουδεμία παρέμβαση Ελεγκτών της Δημόσιας Διοίκησης λαμβάνει χώρα στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ. Η αλήθεια είναι πως ο ΣΕΕΔΔ διαβίβασε στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ ως είχε υποχρέωση την αναφορά μιας ισχνής μειοψηφίας συνδικαλιστών της ΕΤΗΠΤΑ (τριών συνολικά) περί δήθεν «παράνομης είσπραξης αγγελιοσήμου εκ μέρους του ΕΔΟΕΑΠ» προκειμένου, όπως αναφέρεται στο σχετικό διαβιβαστικό των Επιθεωρητών «να κριθεί εάν συντρέχει λόγος περαιτέρω ενασχόλησης του ΣΕΕΔΔ με την υπόθεση».
Το Ταμείο απάντησε πως δεν υπάρχει λόγος περαιτέρω ενασχόλησης του ΣΕΕΔΔ με το θέμα αυτό παραπέμποντας στην κείμενη νομοθεσία η οποία είναι απολύτως σαφής και δεν επιδέχεται ερμηνειών και παρερμηνειών.

2. Διαστρεβλώνεται με τον πλέον απροσχημάτιστο τρόπο το περιεχόμενο μελέτης ιδιωτικής εταιρίας για την περίοδο 2005-2013 μέσω του ισχυρισμού πως δήθεν από αυτή προκύπτουν τεράστια ποσά ανείσπρακτου αγγελιοσήμου. Η αλήθεια είναι πως η συγκεκριμένη μελέτη ουδεμία αναφορά κάνει σε «ανείσπρακτο αγγελιόσημο» εκ μέρους του ΕΤΑΠ ΜΜΕ ή του ΕΔΟΕΑΠ αλλά αναφέρεται σε πρόβλημα είσπραξης αγγελιοσήμου το οποίο, σύμφωνα με τους μελετητές οφείλεται στο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο και στη μη επιβολή αγγελιοσήμου στο διαδίκτυο (Συμπεράσματα, σελ. 42, παρ.7.4.1, 7.4.2).

Τονίζουμε πως το ΕΤΑΠ ΜΜΕ δεν ανήκει στους εντολείς ή στους παραλήπτες της συγκεκριμένης μελέτης. Το Ταμείο μας είναι ΝΠΔΔ κι ως τέτοιο εμπίπτει στην αρμοδιότητα της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής η οποία τον περασμένο Αύγουστο ενέκρινε την Αναλογιστική μας Μελέτη με τα ορθά και τα πλήρη οικονομικά στοιχεία ως προς τις εισφορές και το αγγελιόσημο, τα οποία βεβαίως ουδεμία σχέση έχουν με τις εικοτολογίες που διατυπώνονται στο διαδίκτυο.

Επισημαίνουμε, τέλος , πως ως Διοίκηση του ΕΤΑΠ ΜΜΕ είμαστε υπερήφανοι για τα αποτελέσματα τα οποία έχουν επιδείξει οι Υπηρεσίες του Ταμείου στο σκέλος της εισπραξιμότητας του αγγελιοσήμου κατά τη θητεία της παρούσας Διοίκησης. Από το 2013 έως σήμερα και παρά τη δραματική συρρίκνωση της διαφημιστικής δαπάνης το ΕΤΑΠ ΜΜΕ έχει εισπράξει και κατανείμει στους δικαιούχους μικτό ποσό αγγελιοσήμου, ύψους 255.914.816 ευρώ. Επίσης, με αποφάσεις του Δ.Σ. του Ταμείου έχουν βεβαιωθεί στις ΔΟΥ συνολικές οφειλές αγγελιοσήμου ύψους 80.210.283 ευρώ εκ των οποίων, μόνο το ποσό των 55.669.771 ευρώ αφορά ενεργές εταιρείες και εξ αυτών έχει εισπραχθεί μέχρι σήμερα συνολικό ποσό ύψους 10.783.800 ευρώ. Το πλήθος των ενεργών ρυθμίσεων για οφειλές αγγελιοσήμου ανέρχεται στον αριθμό των 433.

Το ΕΤΑΠ ΜΜΕ δεν πρόκειται, βεβαίως, να ασχοληθεί με τους ελάχιστους σε αριθμό φωνασκούντες εντός του Δ.Σ. της ΕΤΗΠΤΑ οι οποίοι, έχοντας υπερβεί ακόμη και αυτά τα όρια της γραφικότητας, καταθέτουν κάθε μέρα σε μια διαφορετική Δημόσια ή Ανεξάρτητη Αρχή την ίδια ανυπόστατη «καταγγελία»- καρμπόν για δήθεν ανείσπρακτο αγγελιόσημο από τις Υπηρεσίες του Ταμείου και για «παράνομη είσπραξη αγγελιοσήμου από τον ΕΔΟΕΑΠ». Η Διοίκηση του ΕΤΑΠ ΜΜΕ είναι σταθερά προσηλωμένη στο στόχο της διάσωσης των ασφαλιστικών Ταμείων των εργαζομένων στα ΜΜΕ και της επιτυχίας του τριμερούς διαλόγου ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη (Υπουργείο-Εργαζόμενοι-Εργοδότες) με θέμα την εξασφάλιση πόρου για την επιβίωση του ΕΔΟΕΑΠ και των ΤΕΑΣ. Το μόνο, άλλωστε, το οποίο μπορούμε πλέον να αναμένουμε από τους «συνήθεις καταγγέλλοντες» και τους γνωστούς υποβολείς τους είναι να καταγγείλουν τον πόρο και τα ασφαλιστικά Ταμεία των εργαζομένων στα ΜΜΕ απευθείας στους δανειστές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *