Εκδήλωση στην ΕΡΤ για τα “10 χρόνια” από το λουκέτο

Τη διοργανώνει η ΠΟΣΠΕΡΤ

Στις 11 Ιουνίου 2023 συμπληρώνονται 10 χρόνια από την βίαιη διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ και 8 χρόνια από την επαναλειτουργία της. Πρόκειται ίσως για την πιο μελανή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού Τύπου αλλά και για ένα τραυματικό ρήγμα στη θεσμική ομαλότητα της χώρας, το οποίο επιπροσθέτως οδήγησε στην ανεργία περισσότεροι από 2.500 ανθρώπους.

Με αυτή την αφορμή, οι δημοσιογράφοι, οι εργαζόμενοι στις τεχνικές, διοικητικές και καλλιτεχνικές ειδικότητες, η ΠΟΣΠΕΡΤ με τη συμμετοχή της ΠΟΕΣΥ καθώς και τα πρωτοβάθμια σωματεία της ΕΡΤ, ανοίγουν τη συζήτηση για την ενίσχυση του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, σε ένα περιβάλλον όπου  η θεσμική ανεξαρτησία της ΕΡΤ παραμένει ζητούμενο και ο κλάδος της ενημέρωσης, τα τελευταία χρόνια,  έχει υποστεί συντριπτικά πλήγματα λόγω αναστολής λειτουργίας εφημερίδων, περιοδικών, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών.

Τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023, στις 13:30, στο studio E του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, Μεσογείων 432 Αγία Παρασκευή, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση με τίτλο «Ποτέ ξανά. Μελετάμε το παρελθόν, ορίζουμε το μέλλον. Ο ρόλος των δημόσιων Μέσων στην ενίσχυση της ποιότητας της Ενημέρωσης». 

Θα χαιρετήσουν και θα παρουσιάσουν τις θέσεις τους για το μέλλον του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Κεντρικοί εισηγητές:

Γιώργος Πλειός, καθηγητής, πρόεδρος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του ΕΚΠΑ, μέλος του ΕΣΡ

Μαρίνα Ρήγου, δημοσιογράφος, επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. του ΕΚΠΑ.

Δημήτρης Χριστόπουλος, Καθηγητής Πολιτειολογίας, Κοσμήτορας της Σχολής Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί σε live streaming από τους ιστότοπους της ΠΟΣΠΕΡΤ (www.pospert.gr) και της ΠΟΕΣΥ (www.poesy.gr).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *