Εθελοντικές “Συνηχήσεις” σε ευάλωτες ομάδες για τον κορονοϊό

Εθελοντική ομάδα ψυχοθεραπευτών λειτουργεί στο facebook από την ομάδα των “Συνηχήσεων”, για τον κορονοϊό, προσφέροντας δωρεάν στήριξη σε ευάλωτες ομάδες ανθρώπων που δεν έχουν που να στραφούν…

Επικοινωνείτε στη διεύθυνση https://www.facebook.com/groups/149534729602941

Από τον Ηλία Γκότση, ψυχοθεραπευτή

Έχοντας μια συνείδηση του πλαισίου, των συνθηκών που επικρατούν στην κοινωνία, τον κίνδυνο να μετατραπεί, ο φόβος, η αγωνία, ο πανικός σε σχήματα οργάνωσης των κοινωνικών σχέσεων και του ψυχικού μας , πήρα την πρωτοβουλία να προσκαλέσω τις συναδέλφισσες μου στις ΣΥΝΗΧΗΣΕΙΣ να οργανώσουμε την παροχή σε εθελοντική βάση, δωρεάν υπηρεσιών σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Απο κοινού μας απασχολούν πως θα φροντιστούν άνθρωποι που ζουν μονάχοι τους, που βιώνουν φοβίες, μοναξιά ή ζουν κρίσεις πανικού, πως θα φροντιστούν οι πρόσφυγες και άλλες ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού για τις οποίες κανείς δεν μιλά ακόμα όπως είναι οι άστεγοι/ες !

Μας ενδιαφέρει ακόμα να μιλήσουμε ανοικτά για την σημασία να αναγνωρίσουμε και να προσκαλέσουμε σε ένα διάλογο για το τι σημαίνει η άρνηση των κινδύνων που συνδέονται με την μετάδοση του ιού και πως αυτή είναι ταυτόχρονα ψυχικό φαινόμενο αλλά και δείγμα μιας κοινωνίας που είναι σε αποσύνδεση και σε παρατεταμένη κρίση αξιών! Επιθυμούμε αυτή η κρίση να μην είναι η αφορμή να αναπτυχθούν φαινόμενα αποκλεισμού και απομονωτισμού αλλά να είναι ευκαιρία για να θυμηθούμε ξανά τις αξίες της αλληλεγγύης, της αγάπης προς τον συνάνθρωπο, την αμφισβήτηση της ψευδαίσθησης της βεβαιότητας για τη δήθεν σταθερότητα των ζωών μας. Έχουμε την επιθυμία και τη δέσμευση να συνεισφέρουμε μέσω όλων των διαδικτυακών μέσων σε όποιον και όποια μας ζητήσει αυτή την ώρα την βοήθειά μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *