«Δράση οικονομικής στήριξης για την κάλυψη των εξόδων του δικαστικού αγώνα για την αποφυλάκιση του Βασίλη Δημάκη»

Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.), μη κυβερνητική οργάνωση εθελοντικού χαρακτήρα για την προαγωγή των δικαιωμάτων και ελευθεριών των τρανς, φυλοδιαφορετικών, και γενικότερα ΛΟΑΤΚΙ προσώπων, πιστό ως προς τις αρχές και τους σκοπούς του για την υποστήριξη των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών όλων των συνανθρώπων μας και ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων, όπως είναι και τα πρόσωπα που βρίσκονται σε Καταστήματα Κράτησης, με την παρούσα ανακοίνωση κάνει γνωστή τη δράση οικονομικής στήριξης με σκοπό την κάλυψη των εξόδων του δικαστικού αγώνα για την αποφυλάκιση του Βασίλη Δημάκη.

(Βασίλης Δημάκης | Έργο του Δημήτρη Αστερίου – “Ματωμένα Πορτρέτα”)

Λίγα λόγια για τον Βασίλη:

Ο Βασίλης Δημάκης, όντας ποινικός κρατούμενος, έδωσε πανελλαδικές εξετάσεις και πέτυχε την εισαγωγή του στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), και μάλιστα δεύτερος σε κατάταξη ανάμεσα σε όλους τους μαθητές των εσπερινών λυκείων της χώρας.
Μετά από αιτήματά του που είχαν απορριφθεί επανειλημμένα προχώρησε σε απεργία πείνας και τελικά δίψας, προκειμένου να του επιτραπεί να παρακολουθεί με «βραχιολάκι» τα μαθήματά του στο Πανεπιστήμιο.
Μετά από 31 ημέρες, με ειδικές εκπαιδευτικές άδειες και φορώντας το «βραχιολάκι γεωεντοπισμού» , κατάφερε να αποκατασταθεί η πρόσβαση του στην πανεπιστημιακή εκπαιδευτική δραστηριότητα.
Ξαφνικά χωρίς κάποια αιτιολογία και χωρίς να έχει υποπέσει σε οποιοδήποτε πειθαρχικό παράπτωμα, μετήχθη από τις φυλακές Κορυδαλλού από όπου κρατούνταν, στις φυλακές Γρεβενών. Η μεταγωγή αυτή του κρατουμένου φοιτητή Βασίλη, είχε ως αποτέλεσμα να προβεί εκ νέου σε απεργία πείνας και δίψας, για να καταφέρει να κερδίσει το αυτονόητο, το δικαίωμα του στην εκπαίδευση.
Ο κρατούμενος φοιτητής Βασίλης Δημάκης, κατάφερε να κερδίσει και αυτόν τον αγώνα, επιστρέφοντας σε Πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού και να συνεχίσει τις σπουδές του.
Όλα αυτά τα χρόνια ο Βασίλης έχει έντονη ακτιβιστική δράση μέσα στις Φυλακές Κορυδαλλού, διεκδικώντας τα ανθρώπινα/ατομικά δικαιώματα των κρατούμενων προσώπων.

Σήμερα ο Βασίλης Δημάκης, έπειτα από μία μακροχρόνια «Οδύσσεια», αρχίζει και πάλι τον δίκαιο αγώνα του για την οριστική του πλέον αποφυλάκιση. Και σε αυτό τον αγώνα μας χρειάζεται μαζί του!

Για το λόγο αυτό:

Όποιο πρόσωπο μπορεί και θέλει να στηρίξει το Βασίλη, ώστε να ανταποκριθεί στην κάλυψη των δικαστικών του εξόδων, μπορεί να το κάνει έστω με μία μικρή συνεισφορά στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό του ΣΥΔ:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΜΦΥΛΙΚΩΝ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 5052088126112
ΙΒΑΝ: GR95 0172 0520 0050 5208 8126 112
SWIFT – BIC: PIRBGRAA –
*ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΕΙΞΗ: ΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΞΟΔΑ Β.Δ.

Κάθε συνεισφορά είναι πολύτιμη, προκειμένου να συνεισφέρουμε όσο το δυνατό στην κάλυψη των εξόδων του δικαστικού αγώνα του Βασίλη για την αποφυλάκιση του.

«Η ελευθερία είναι που ενώνει τον άνθρωπο με τον άνθρωπο…»

Πηγή: https://tgender.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *