Δικηγορικός Σύλλογος ενάντια στη σπίλωση του Κ. Παπαδάκη από ΜΜΕ

Οι δημοσιογραφικές ενώσεις και οι παρατάξεις που μετέχουν σε αυτές, απαξίωσαν και αρνήθηκαν να ασχοληθούν με μια ακόμη παραβίαση δημοσιογραφικής δεοντολογίας από Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης. Ίσως γιατί θα “δυσκόλευαν” φίλους πολιτικούς στην κυβέρνηση της Ν.Δ. Ο δικηγορικός Σύλλογος δεν έκλεισε τα μάτια και τα αυτιά του στην περίπτωση στοχοποίησης του δικηγόρου Κώστα Παπαδάκη.   Και συζήτησε το θέμα και καταδίκασε με ανακοίνωση του τη σπίλωση και στοχοποίηση του. Θυμίζουμε πως το ανώνυμο δημοσίευμα του i-efimerida, που σημαίνει ότι το κείμενο εκφράζει την διεύθυνση της ιστοσελίδας, παρουσίασε το άρθρο μου Κώστα Παπαδάκη με τον τίτλο «Την απίστευτη πρόταση να καταργηθούν οι δημοσκοπήσεις κάνει σε άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο δικηγόρος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και συνήγορος υπεράσπισης του καταδικασμένου μέλους της 17Ν, Βασίλη Τζωρτζάτου, Κώστας Παπαδάκης». Μέσα σε ελάχιστο χρόνο, τον τίτλο του δημοσιεύματος αναπαρήγαγε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, στο twitter, δίνοντας προφανώς σήμα αναμετάδοσης σε πολλές άλλες ιστοσελίδες του χώρου της Ν.Δ. και της Ακροδεξιάς, αλλά και σήμα ενεργοποίησης των ανώνυμων υβριστών του Διαδικτύου να καταθέσουν τα εμετικά τους σχόλια.

Στην ανακοίνωση του ο ΔΣΑ αναφέρει: “Κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα δημόσια πολιτικά και πολιτειακά πρόσωπα αλλά και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης καταφέρονται δημοσίως εναντίον συναδέλφων σχετικά με υποθέσεις που χειρίζονται ή έχουν χειριστεί κατά το παρελθόν, εξομοιώνοντάς τους με τους εντολείς τους.

Με αφορμή την πρόσφατη απαξιωτική αναφορά κορυφαίου Υπουργού της Κυβέρνησης στον συνάδελφο Κώστα Παπαδάκη, ο οποίος έχει διατελέσει επί σειρά ετών μέλος του ΔΣ του ΔΣΑ, ταυτίζοντάς τον με τους εντολείς του, το ΔΣ του ΔΣΑ είναι υποχρεωμένο να υπενθυμίσει ότι σε ένα κράτος δικαίου ο ρόλος του δικηγόρου πρέπει να γίνεται σεβαστός όχι μόνο από τους δικαστικούς λειτουργούς αλλά και από κάθε άλλο πρόσωπο που ενεργεί στο πλαίσιο της δημόσιας διοίκησης (άρθρο 34 παρ. 1 ΚωδΔικ).

Σύμφωνα άλλωστε με τις αρχές του νομικού μας πολιτισμού, ο δικηγόρος υπερασπίζεται τον εντολέα του και δεν ταυτίζεται ποτέ με αυτόν. Ο δικηγόρος, κατά τον θεσμικό του ρόλο, είναι συλλειτουργός της Δικαιοσύνης, υπερασπίζεται τις αρχές και τους κανόνες του κράτους δικαίου και απολαύει πλήρους ανεξαρτησίας κατά την εκφορά νομικής κρίσης (άρθρα 2, 89 ΚωδΔικ). Ο ρόλος του δικηγόρου ως συλλειτουργού της Θέμιδας και ο δικονομικός ρόλος του συνηγόρου υπεράσπισης είναι αδιαπραγμάτευτες κατακτήσεις του κράτους δικαίου και εχέγγυα ορθής απονομής της Δικαιοσύνης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *