Δεν είναι απολύσεις στον ΔΟΜ, είναι αντικαταστάσεις!

 μαρινάκης-2Άλλοι 12 εργαζόμενοι του πρώην ΔΟΛ νυν ΔΟΜ απολύθηκαν τις περασμένες μέρες εξαναγκάζοντας ακόμη κι αυτή την φιλική προς τον μιντιάρχη Βαγγέλη Μαρινάκη, να θορυβηθεί και να καλέσει σε γενική συνέλευση τους εργαζομένους. Οι 12 νέες απολύσεις προστέθηκαν στις δεκάδες των προηγουμένων ημερών και στο λουκέτο στο ραδιοφωνικό σταθμό. Γίνονται δε την περίοδο που πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι στο συγκρότημα του Β. Μαρινάκη ετοιμάζεται να αποβιβαστεί νέα ομάδα συντακτών και των πληροφοριών που θέλουν τον Γ. Κουρτάκη των “Παραπολιτικών” να ενεργοποιείται για τις εφημερίδες των “Νέων” και του “Βήματος”.

Εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά που ιδιοκτησία ΜΜΕ θα ισχυριστεί στα συνδικαλιστικά όργανα πως δεν θίγονται οι θέσεις εργασίας! Δηλαδή απολύονται δημοσιογράφοι αλλά θα προσληφθούν άλλοι στη θέση τους. Μικρή λεπτομέρεια για αυτή την ΕΣΗΕΑ που εδώ και επτά-οκτώ χρόνια ρίχνει την ευθύνη της συνδικαλιστικής απραξίας της στους ίδιους τους δημοσιογράφους, ότι οι νεοπροσληφθέντες πληρώνονται με το 1/5 -στην καλή περίπτωση- των μισθών των απολυμένων.

Η εργασιακή κατάσταση εξάλλου στα ΜΜΕ συμφερόντων Β. Μαρινάκη είναι γνωστή. Δυο-τρία στελέχη με μισθό και όλοι οι άλλοι συνεργάτες με διαφορετικές αμοιβές που πληρώνονται σε διαφορετικά διαστήματα, μαύρα ή με δόσεις ή έναντι. Το χειρότερο δε όλων είναι ότι συγκεντρώνονται κεντρικά τα δημοσιογραφικά κείμενα και μετά επαναρετουσάρονται από την κλειστή ομάδα των συνεργατών του εκδότη! Για όλα αυτά η ΕΣΗΕΑ ούτε που έχει ακούσει λέξη…

Οι 12 απολυθέντες σύμφωνα με το Documento είναι οι Ειρήνη Μητροπούλου,  Νίκος Μαστροπαύλος, Μελίσσα Στοΐλη, Νικόλα Ζώη, Κώστας Κατσίγιαννης, Γιάννης Αδάναλης, Κώστας Τσαχάκης, Παναγιώτης Πέππας, Ορέστης Καρύπης, Στέφανος Κούρος, Γεράσιμος Κυριακάτος και Γιώργος Παπαϊωάννου.

 Η ΕΣΗΕΑ στην ανακοίνωση της κάνει λόγο για κλίμα τρομοκρατίας και αβεβαιότητας στο σύνολο των συναδέλφων, οι οποίοι μετά τις ταλαιπωρίες που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια, τώρα βιώνουν την αίσθηση της απόλυτης ανασφάλειας μπροστά σε αυτό το κύμα των «εκκαθαρίσεων» κυρίως παλαιών συναδέλφων, άμεσα συνυφασμένο με την ιστορία του ΔΟΛ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *