Απόπειρα φίμωσης και στην …ΕΣΗΕΑ επειδή κατήγγειλε αγωγή φίμωσης!

Μετά την αγωγή της εταιρείας αιολικών WRE Ελλάς εναντίον της Εφημερίδας των Συντακτών και του δημοσιογράφου Τάσου Σαραντή για ρεπορτάζ του 2019 στο οποίο καταγράφονταν οι δεκάδες αγωγές και μηνύσεις της εταιρείας εναντίον πολιτών, φορέων και Συλλογικοτήτων που εναντιώθηκαν στην “επένδυση” των αιολικών, η εταιρεία έστειλε εξώδικο και στην ΕΣΗΕΑ! Την εγκαλεί και την προειδοποιεί με νομικά μέσα, επειδή εξέφρασε τη συμπαράσταση της και κατήγγειλε την απόπειρα φίμωσης. Η εταιρεία με την αγωγή της  απαιτεί το ποσό των 225.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμιση. Με το εξώδικό της προς την ΕΣΗΕΑ απαιτεί να κατέβει η συγκεκριμένη ανάρτηση από τη ιστοσελίδα της, να ανακαλέσει την ανακοίνωσή με άλλη επανορθωτική, να την διαγράψει από το ιστορικό οποιοσδήποτε ηλεκτρονικής μηχανής αναζήτησης και να μην προχωρήσει στο μέλλον σε δημοσίευμα ή ανακοίνωση που να την αφορά. Ειδάλλως, την απειλεί με τη άσκηση αγωγής εναντίον της!

Όπως γράφει η “Κατάληψη ΕΣΗΕΑ” στην ιστοσελίδα της “διαφαίνεται από αυτή την εξέλιξη, ότι η συγκεκριμένη εταιρεία δεν επιδιώκει μόνο τη φίμωση της φωνής του δημοσιογράφου, αλλά και του ίδιου του συνδικαλιστικού σωματείου του κλάδου. Δεδομένου των κινδύνων που προκύπτουν από αυτή την ενέργεια μιας ιδιωτικής εταιρείας σε ότι αφορά την ελευθεροτυπία, αλλά και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, καλούμε τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ να ενεργοποιήσουν τα μονίμως αδρανοποιημένα αντανακλαστικά τους και να αντιδράσουν έγκαιρα και έντονα προκειμένου να μην κορυφωθεί η αποθράσυνση των ιδιωτικών εταιρειών”.

Η Συνέλευση Εργαζομένων/Ανέργων/Φοιτητών στα ΜΜΕ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Η διάπραξη των περιβαλλοντικών εγκλημάτων συνοδεύεται από διώξεις και αγωγές (SLAPP) ενάντια σε αγωνιστές και δημοσιογράφους» με ομιλητές αγωνιστές, υπερασπιστές του περιβάλλοντος και δημοσιογράφους που μπήκαν στο στόχαστρο των εταιρειών στο Αυτοδιαχειριζόμενο Κυλικείο Νομικής (ΑΚΝ), την Παρασκευή 4/2 στις 19:30(είσοδος από Μασσαλίας) και συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 10 Φεβρουαρίου στις 09:00όπου εκδικάζεται η αγωγή με εξωφρενικές οικονομικές και περιοριστικές λογοκριτικές απαιτήσεις κατά του συναδέλφου μας δημοσιογράφου από την εταιρεία αιολικών «WRE Ελλάς».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *