Αποκρύπτοντας τον θάνατο: Ο αστυνομικός που δολοφόνησε τον Κ. Φραγκούλη και τα ΜΜΕ

του Ανδρέα Κοσιάρη στο infowar

Μη προφυλακιστέο έκρινε σήμερα το τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών τον αστυνομικό που δολοφόνησε με σφαίρα στο κεφάλι τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη τα ξημερώματα της Δευτέρας 5 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη και τα ελληνικά ΜΜΕ έσπευσαν να μεταδώσουν την είδηση με τίτλους που απέκρυπταν τον θάνατο.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι ο 16χρονος Ρομά Κώστας Φραγκούλης νοσηλευόταν έπειτα από την αφαίρεση σφαίρας από το κεφάλι του, έγινε και κατανοητό πως ένα τέτοιου είδους τραύμα δεν αφήνει πολλά περιθώρια για την επιβίωση του θύματος. Τα ελληνικά ΜΜΕ είχαν τότε εκμεταλλευθεί το γεγονός ότι ο Φραγκούλης πάλευε ακόμα για τη ζωή του, «αδράζοντας» την ευκαιρία να μην αναφερθούν ευθέως στο γεγονός ότι επρόκειτο ουσιαστικά για μία δολοφονία.

Για τους τίτλους των μεγάλων ελληνικών μέσων ο 16χρονος είχε «πυροβοληθεί» από μη αναφερόμενη πηγή και σε μη αναφερόμενο μέρος του σώματός του. Ακόμα κι όταν έμπαιναν στον κόπο, οι τίτλοι αναφέρονταν σε «κρίσιμη κατάσταση» του (ανώνυμου ακόμα, αλλά διευκρινισμένου ως Ρομά) νεαρού χωρίς κάποια ένδειξη του τι τον έφερε εκεί. Χώρια, φυσικά, η αναπαραγωγή των διαφόρων μυθευμάτων που διέδιδε η ΕΛ.ΑΣ. περί επίθεσης του Φραγκούλη, ακόμα και «ανταλλαγής πυροβολισμών» μεταξύ θύματος και θυτών.

Σήμερα, έπειτα από τον τελικό θάνατο του Φραγκούλη στις 13.12, τα ΜΜΕ μεταδίδουν την απόφαση για μη προφυλάκιση του δολοφόνου του με τίτλους που δείχνουν να επιχειρούν να αποκρύψουν το γεγονός ότι υπήρξε θάνατος.

«Ελεύθερος ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά», μας ενημερώνει ο τίτλος της Καθημερινής, ενώ και στο κείμενο η λέξη «πυροβόλησε» αναφέρεται άλλες δύο nfowarφορές προτού μάθει επιτέλους ο αναγνώστης πως το θύμα έχει πεθάνει στην τέταρτη από τις έξι παραγράφους του κειμένου. 

Η συνέχεια στην ιστοσελίδα του infowar εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *