Αντιδρά η ΕΣΗΕΑ στις ατομικές συμβάσεις δουλείας του Mega

Με καθυστέρηση αντέδρασε η ΕΣΗΕΑ στις ατομικές συμβάσεις που προωθεί η ιδιοκτησία του τηλεοπτικού σταθμού Mega και τις οποίες έχει υπογράψει συγκεκριμένος αριθμός εργαζομένων. Τα όσα προβλέπονται


στο κείμενο των ατομικών συμβάσεων έγραψε το blog πριν λίγες ημέρες (εδώ το ρεπορτάζ).   Μετά από συνέλευση των εργαζόμενων που πραγματοποιήθηκε σήμερα, αποφασίσθηκε και ζητήθηκε συνάντηση με τη διοίκηση του καναλιού. Παράλληλα δημόσια η ΕΣΗΕΑ δηλώνει πως δεν αναγνωρίζει τις συμβάσεις που έχουν ήδη υπογραφεί και καλεί να σταματήσει κάθε διαδικασία υπογραφής.

Η ανακοίνωση

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί την διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού «MEGA» να σταματήσει αμέσως τη διαδικασία υπογραφής ατομικών συμβάσεων εργασίας και να προσέλθει σε διάλογο. Η Ένωση Συντακτών δεν θα αποδεχθεί καταχρηστικούς όρους που επιδεινώνουν ακόμη περισσότερο την ήδη δυσμενή εργασιακή συνθήκη που επικρατεί στο κανάλι ήδη από την έναρξη της λειτουργίας του και έως σήμερα.
Οι μεγάλες μισθολογικές αποκλίσεις, οι πολύ χαμηλές αμοιβές σε σημαντική μερίδα δημοσιογράφων και η καταστρατήγηση της νομοθεσίας για τις αμοιβές σε αργίες και Κυριακές πρέπει να σταματήσουν.
Η ΕΣΗΕΑ υπερασπίζεται τα εργασιακά δικαιώματα όλων των δημοσιογράφων, είναι σταθερά αντίθετη στον διαχωρισμό των εργαζομένων με ατομικές συμβάσεις εργασίας και δεν αναγνωρίζει τους εργασιακούς όρους που υπέγραψε, κάτω από πιέσεις, μερίδα συναδέλφων.
Μετά από πολλά χρόνια η ΕΣΗΕΑ έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την υπογραφή συλλογικής σύμβασής εργασίας στα κανάλια και δεν θα επιτρέψει σε καμία πλευρά να υπονομεύσει αυτή τη διαδικασία.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *