Αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ για τις αλλαγές στην ενημέρωση της ΕΡΤ 1

δευτερη ματιάΟι αλλαγές και μετακινήσεις εκπομπών και προσώπων στην ενημέρωση της ΕΡΤ 1 προκαλούν αντιδράσεις στους κομματικούς της κυβέρνησης. Στα κοινωνικά δίκτυα έχει ξεσηκωθεί κύμα αντιδράσεων για το κόψιμο των δημοσιογράφων Κατερίνας Ακριβοπούλου και Σωτήρη Καψώχα με την εκπομπή “Δεύτερη ματιά”. Πληροφορίες λένε πως έχει προταθεί στην Κατερίνα Ακριβοπούλου να αναλάβει καθημερινά εκπομπή αλλά μετά τα μεσάνυχτα και αναμένεται η οριστική απάντησή της. Αρνητικά απάντησε σε μετακίνηση του σ εάλλη άλλη ώρα ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και έτσι θα βρεθεί εκτός ΕΡΤ.

Η διοίκηση με ανακοίνωσή της δημοσιοποιεί μόνο την αλλαγή της πρωινής ζώνης( παρακάτω η επίσημη ανακοίνωση), δεν αναφέρει όμως τίποτε για τη “Δεύτερη ματιά”. Οι κομματικοί πάντως άνοιξαν στο Avaaz ψηφοφορία με τίτλο “Να μην διακοπή η μετάδοση της εκπομπής ”ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΑΤΙΑ” από την ΕΡΤ-1″.

Αποδίδουν το κόψιμο της εκπομπής σε δάχτυλο της Ν.Δ που απαίτησε να σταματήσουν οι “κυβερνητικοί” δημοσιογράφοι ενώ ο δημοσιογράφος που τοποθέτησε η Ν.Δ (Παπαχλιμίτζος) συνεχίζει κανονικά στη νέα πρωινή ζώνη.

Ενημερωτική εκπομπή από τις 6.45μ.μ ως και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων θα παρουσιάζει και ο Νίκος Μερτζάνης ενώ το δελτίο ειδήσεων θα αλλάξει κι αυτό.

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ

Με στόχο την ανανέωση του ενημερωτικού περιεχομένου της δημόσιας τηλεόρασης, πάντα στο πλαίσιο της παροχής αξιόπιστης και πλουραλιστικής ενημέρωσης, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ αποφάσισε την αναδιάρθρωση του ενημερωτικού τομέα.

Συγκεκριμένα, καθημερινά από τις 05:45 έως και τις 09:45 ο Μάνος Νιφλής και ο Κώστας Αλατζάς θα παρουσιάζουν αναλυτικά την πρώτη ειδησεογραφία της ημέρας. Μαζί τους στο σχολιασμό της επικαιρότητας θα είναι η Βούλα Κεχαγιά και ο Κώστας Παπαχλιμίτζος.

Ο Νίκος Μερτζάνης θα παρουσιάζει μια νέα εκπομπή καθημερινά στις 19:00 με 21:00, εστιάζοντας στην εξέλιξη των γεγονότων κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η εκπομπή «Επόμενη ημέρα» με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο, συνεχίζεται κανονικά.

Η διοίκηση της ΕΡΤ ευχαριστεί θερμώς τον Νίκο Παναγιωτόπουλο για την αξιόλογη δημοσιογραφική δουλειά του, που ενίσχυσε την αναβάθμιση της πρωινής ενημερωτικής ζώνης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *