Eπιμένει ο Αθήνα 9,84 σε πειθαρχική δίωξη για την Λίλλυ Καρατζαφέρη

ć̏ԉʏӠсĉϖٍɊϓ ӔH̏Ӡ 984 (בǓԏӠ̐ύǓ/EUROKINISSI)

Η “παρανοϊκή” προεκλογική ιστορία που γράφαμε πρόσφατα για τον “Αθήνα 9,84” έχει και συνέχεια. Η διοίκηση του “Αθήνα 9,84” που ουσιαστικά βρίσκεται σε υπηρεσιακή θητεία λόγω δημοτικών εκλογών, κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της ΕΡΤ απαιτώντας να σταματήσουν οι εκπομπές της Λίλλυς Καρατζαφέρη στο Τρίτο Πρόγραμμα. Σήμερα υπήρξε αναβολή στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων αλλά επιμένει στην πειθαρχική δίωξη της δημοσιογράφου. Τα αίτια της απίστευτης εμπάθειας που δείχνει η διοίκησης του Αθήνα 9.84 προς τη δημοσιογράφο αναζητούνται ακόμη, αφού

δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία που πήρε απόσπαση από τη θέση της στο σταθμό για να μετακινηθεί στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Κι όπως ορίζει ο νόμος σε αυτές τις περιπτώσεις για τους πρώτους έξι μήνες όποιος πήρε απόσπαση πληρώνεται από τον φορέα απ΄όπου προέρχεται. Η Λίλλυ Καρατζαφέρη διατέθηκε από τον υφυπουργό Ψηφιακής Πολιτικής στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ όπου υπάρχουν ανάγκες.

Αυτό δεν άρεσε στη διοίκηση του Αθήνα 9,84, η οποία ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο τροποποίησε τη σύμβαση της από «Αορίστου χρόνου Πλήρους απασχόλησης»  σε «Αορίστου χρόνου Μερικής απασχόλησης», μειώνοντας το μισθό της στο μισό! Η ίδια κατέθεσε αγωγή κατά της ΔΕΡΑ και η απόφαση για την βλαπτική μεταβολή της εργασιακής σχέσης της εκκρεμεί.

Στο μεταξύ το υπουργείο, με αίτημά του στις Οικονομικές Υπηρεσίες, ζητεί να αναλάβει εκείνο (το υπουργείο) το κόστος μισθοδοσίας της Λίλλυς Καρατζαφέρη και αναμένει την απάντηση. Ούτε κι αυτό φαίνεται να ικανοποιεί τη διοίκηση Αθήνα 9,84 που την κατηγορεί πως η ίδια επέλεξε να πληρώνεται από τον 9.84, ενώ είναι αποσπασμένη. Γι αυτό και την καλεί σε απολογία στο Πειθαρχικό ενώ ζητά από την ΕΡΤ να σταματήσει άμεσα την εκπομπή της. Σε διαφορετική περίπτωση ζητά την προσωπική κράτηση της δημοσιογράφου και του υπεύθυνοι της ΕΡΤ και πρόστιμο 100.000 ευρώ.

Όλα αυτά ενώ όλοι γνωρίζουν πως σύντομα θα αλλάξει η δημοτική αρχή και η ηγεσία της ΔΕΡΑ. Ήδη ακούγονται ονόνατα για τη γενική διεύθυνση του Αθήνα 9,84. Παρ’ όλα αυτά η δημοσιογραφική ηγεσία του δέχεται να ταυτίζεται με διοικητικές διώξεις εναντίον συναδέλφων τους, τους οποίους μείωσε το μισθό.

ΥΣ: Στον Αθήνα 9,84 επίσης ενημέρωσαν τους δημοσιογράφους πως λόγω φόρτου εργασίας δεν θα προλάβουν να εφαρμόσουν τη νέα ΚΥΑ για τους μισθούς των δημοσιογράφων! Έτσι δεν θα δουν άμεσα το ξεπάγωμα των κλιμακίων από το 2018. Πολύ εμπάθεια σε αυτό το ραδιόφωνο τελικά…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *