Αναβολή για το Euro 2020

Από το digitaltvinfo.gr

Είναι πλέον επίσημο! H UEFA με ανακοίνωσή της έκανε γνωστό πως το Euro 2020 αναβάλλεται για έναν χρόνο λόγω της πανδημίας κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία, με σκοπό να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα που έχουν βάλει «λουκέτο» μετά τον κορωνοϊό.

Εκτός από το Euro, αναβάλλονται και όλες οι υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων δηλαδή τα play off του Nations League για το Euro, που ήταν προγραμματισμένα να διεξαχθούν τον Μάρτιο αλλά και κάποια φιλικά. Όμως δεν υπάρχει καμία λεπτομέρεια για το τι θα γίνει με τα εγχώρια πρωταθλήματα και τις δύο ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τονίζοντας πως αυτό θα εξαρτηθεί από την κατάσταση που θα επικρατήσει με τον κορωνοϊό. Η κατάσταση θα επανεκτιμάται συνεχώς, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας, η οποία βρίσκεται ακόμα σε έξαρση, με τις οριστικές αποφάσεις να μετατίθενται για το εγγύς μέλλον.

Λέγεται ότι τη Μεγάλη Τρίτη (14/4) προτίθεται να δώσει το “ΟΚ” για την επιστροφή στην ποδοσφαιρική δράση η UEFA καθώς επιθυμεί να ολοκληρωθούν κανονικά τα εθνικά πρωταθλήματα. Όπως προέκυψε μάλιστα στη σημερινή τηλεδιάσκεψη UEFA με ομάδες και ποδοσφαιριστές, προτίθεται να ανάψει το “πράσινο φως” για να ξαναδούμε ποδόσφαιρο στις 14 Απριλίου εφόσον φυσικά το επιτρέψουν οι συνθήκες, ειδάλλως θα υπάρξει και νέα αναβολή.

Ο στόχος είναι τα εθνικά πρωταθλήματα να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως οι τελικοί των δύο ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων θα οριστούν τέλη Ιουνίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Marca», ο τελικός του Champions League θα μετατεθεί στις 27 Ιουνίου ενώ αυτός του Europa, τρεις ημέρες νωρίτερα. Δηλαδή στις 24 του μήνα. Ωστόσο, το δημοσίευμα αναφέρει πως για να πραγματοποιηθεί αυτό θα πρέπει να ξεκινήσει αν όχι τον Απρίλιο, τουλάχιστον στις αρχές του Μαίου, η αγωνιστική δράση, καθώς εκκρεμούν ακόμα αγώνες για τους «16» και στις δύο διοργανώσεις.

Η ανακοίνωση λοιπόν δεν αναφέρει κάποια λεπτομέρεια αναφορικά με το τι θα συμβεί με το Champions League, το Europa League και τα εγχώρια πρωταθλήματα. Ουσιαστικά αφήνει ανοικτό κάθε ενδεχόμενο.

«Απέναντί μας έχουμε έναν αντίπαλο που κινείται γρήγορα και αόρατα. Σε τόσο κρίσιμες στιγμές, όπου διακυβεύεται η ζωή, σημασία έχει η υγεία των οπαδών, των υπαλλήλων και των αθλητών. Αυτά είναι η προτεραιότητά μας και έτσι αποφασίσαμε ότι θα έπρεπε να θυσιάσουμε όλα τα υπόλοιπα, ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το κοινό καλό», ήταν τα λόγια του προέδρου της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Το EURO ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί μεταξύ 12 Ιουνίου και 12 Ιουλίου και τώρα αναμένεται αυτό να συμβεί την επόμενη χρονιά. Ως πιθανότερες ημερομηνίες η ίδια η UEFA έδωσε τις 11 Ιουνίου-11 Ιουλίου του 2021, αλλά αυτές ακόμα δεν είναι επικυρωμένες.

Αναμένεται πλέον, δε, να ακυρωθεί και το Copa America που επρόκειτο να συνδιοργανωθεί, τις ίδιες ημερομηνίες, από Κολομβία και Αργεντινή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *