“Αδειάζει” η ΕΡΤ από παλιούς, “γεμίζει” με συμβασιούχους

«Αδειάζει» η ΕΡΤ από τους παλιούς εργαζόμενους. Το σχέδιο μετατροπής της σε ένα κέλυφος που θα μοιράζει λεφτά στην αγορά, με αναθέσεις για κάθε λειτουργία, βαδίζει προς ολοκλήρωση μέσω της –υποχρεωτικής πλέο – εξόδου όσων εργαζομένων έχουν συμπληρώσει το 62ο έτος ηλικίας με 40 έτη εργασίας. Από τώρα έως και την Άνοιξη του 2023 αναμένεται να αποχωρήσουν περισσότεροι από 200 εργαζόμενοι, κυρίως τεχνικών ειδικοτήτων, αλλά και δημοσιογράφοι.

Την ίδια στιγμή, η διοίκηση της ΕΡΤ διαχειρίζεται τα έσοδα των 200 εκατομμυρίων ευρώ, μοιράζοντας αναθέσεις και έργα σε εξωτερικές εταιρείες που τηρούν στο ελάχιστο τους όρους εργασιακής ασφάλειας. Είναι χαρακτηριστική η ενέργειά της να προχωρήσει στην κατάργηση της νομοθεσίας για διμελή τηλεοπτικά συνεργεία στην κάλυψη ειδησεογραφικών γεγονότων. Ένα αίτημα χρόνων των ιδιωτικών καναλιών γίνεται πράξη από την κρατική τηλεόραση.

Με αλλεπάλληλες αποφάσεις των τελευταίων ημερών γίνονται οι προκηρύξεις για νέες συμβάσεις ενός έτους. 14 δημοσιογράφοι, 6 ηχολήπτες, 29 για τεχνικές ειδικότητες, δεκάδες σε άλλες υπηρεσίες της ΕΡΤ. Η εταιρεία έχει μετατραπεί σε κέλυφος διανομής εκατομμυρίων σε εξωτερικούς συνεργάτες και σε συμβασιούχους με ελάχιστες αμοιβές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *