” Αγώνας ενάντια στις “εγκληματικές παραλείψεις” των αρχών για τον κορωνοϊό

Στην συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε χθες στην ΕΣΗΕΑ στη μνήμη του Τάκη Διαμαντή, η σύζυγος του δημοσιογράφος Μαρίνα Βήχου αναφέρθηκε στις συνθήκες νοσηλείας του εκλιπόντος, που νόσησε τον περασμένο Ιούλιο με κορωνοϊό για να επισημάνει ότι πρόκειται να προσφύγει νομικά για ” εσκεμμένη εγκληματική παράλειψη των αρμόδιων αρχών” που οδήγησε στον θάνατο τον σύντροφό της, μετά από 7 μήνες τιτανίου και άνισου αγώνα για την ζωή του.

Συγκεκριμένα τόνισε την μη παροχή μονοκλωνικων αντισωματων που θα είχαν σώσει τη ζωή του και την θανατηφόρα τελικά επίδραση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων στη ΜΕΘ, που οδήγησαν στο θάνατο του και οφείλονται στην υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του ΕΣΥ. Κάλεσε σε συστράτευση συμπολίτες της που έχουν υποστεί αντίστοιχες απώλειες για την νομική προσφυγή, προσθέτοντας ότι είναι αποφασισμένη αν δεν δικαιωθεί να προσφύγει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης.

Ο καθηγητής της Φαρμακολογίας του ΑΠΘ Δημήτρης Κούβελας που παρέστη στη συνέντευξη τόνισε ότι “δεν έφεραν έγκαιρα τα μονοκλωνικά, που θα είχαν σώσει πολλές ζωές, επικαλούμενοι την έλλειψη ευρωπαϊκής άδειας”, χαρακτηρίζοντας το “προσχηματικό, αφού αρκούσε η εθνική αδειοδότηση”. Αναφέρθηκε ακόμα στην έλλειψη πρωτοβάθμιας περίθαλψης, την έλλειψη φακέλου υγείας του πολίτη, την έλλειψη φαρμακοεπαγρυπνησης σχετικά με τις παρενέργειες των εμβολίων, την αύξηση της νοσηρότητας κατά 10%,, εξ αιτίας της φτωχοποιησης που προκάλεσαν τα λοκνταουν και χαρακτήρισε “συνυπεύθυνους” όλο το πολιτικό προσωπικό της χώρας.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος και μέλος της Κίνησης για την Ελευθερία Δημήτρης Μπελαντής αναφέρθηκε στην κατάρρευση του Κοινωνικού Κράτους και Κράτους Πρόνοιας, στα μονοκλωνικά αντισώματα που έπρεπε να είχαν χορηγηθεί, στις παραλείψεις που άπτονται θεμάτων του ποινικου, αστικού και διοικητικού δικαίου, που επιδείνωσαν την κατάσταση πολλών ασθενών και κάποιους οδήγησαν σε θάνατο, κάνοντας λόγο για πιθανή ύπαρξη “δόλου”. Κατέληξε λέγοντας ότι “στην Ελλάδα έχει διαμορφωθεί μια εξαιρετικά σοβαρή και επικίνδυνη κατάσταση με την επιδείνωση της Δημόσιας Υγείας, τις υποχρεωτικοτητες, τις αναστολές και απολύσεις και τα χαράτσια”.

Επίσης πήρε το λόγο το μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τσαλαπατης για να εκφρασει την αντίθεση του με το καθεστώς λογοκρισίας και φίμωσης του Τύπου, που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα τα δύο τελευταία χρόνια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *