Αγωγή φίμωσης της ιστοσελίδας ergasianet

Στις 17 Δεκεμβρίου είναι προγραμματισμένη η εκδίκαση μιας ακόμη αγωγ΄ής εναντίον δημοσιογράφου και ιστοσελίδας. Η αγωγ΄ή της «Commercial Value» κατατέθηκε κατά του δημοσιογράφου στην ιστοσελίδα ergasianet Γιώργη Χρήστου, του εκπαιδευτικού και συνδικαλιστή Γρηγόρη Καλομοίρη και του Μίλτου Αλικαρίδη, τότε εργαζόμενου της «Commercial Value»  για άρθρο που δημοσιεύθηκε στις 23 Μάρτη του 2017 στο ErgasiaNET.

Το δημοσίευμα αφορούσε σε δυσμενή μεταβολή της εργασιακής σχέσης εργαζομένου στην εταιρεία, γεγονός που παραδέχεται και η εταιρεία αλλά θέλει να διωχθεί ο δημοσιογράφος με επιχείρημα ότι με το άρθρο του υπέπεσε σε συκοφαντική δυσφήμιση, επειδή η εταιρεία έχει το δικαίωμα να αλλάζει τις εργασιακές σχέσεις. 

Μαζί του, με την ίδια κατηγορία, κατηγορούμενοι είναι και ο Γρηγόρης Καλομοίρης, τότε εκπρόσωπος της συνδικαλιστικής παράταξης ΜΕΤΑ που διαχειριζόταν την ιστοσελίδα ErgasiaNET, καθώς και ο εργαζόμενος της παραπάνω εταιρείας, Μίλτος Αλικαρίδης. Ο δημοσιογράφος όπως προκύπτει από το κείμενο της αγωγής στοχοποιείται επειδή αποκάλυψε τα όσα συνέβαιναν στο χώρο δουλειάς αλλά και για την ενεργή κινηματική του δράση στο εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα.

Η ιστοσελίδα ergasianet είναι μια εργατική σελίδα που καταγράφει και μεταφέρει ειδήσεις και γεγονότα που αφορούν στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων. Για την υπεράσπιση του δημοσιογράφου ενάντια στη φίμωση της “εργατικής ενημέρωσης”, υπογράφουν ψηφίσματα ενάντια στην αγωγή δεκάδες σωματεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *