Αίτημα για διαφάνεια στην ΕΣΗΕΑ

Μετά το τέλος της απεργίας πείνας της δημοσιογράφου Μαρίνας Βήχου, συγκροτήθημε 10μελής Επιτροπή Αγώνα. Το πρώτο αίτημα της κατατέθηκε ήδη στην ΕΣΗΕΑ. Με αυτό ζητείται να είναι ανοιχτές οι συνεδριάσεις του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, δίνοντας τη δυνατότητα σε δημοσιογράφους να την παρακολουθούν. Διαβάζουμε:

Ως Επιτροπή Αγώνα Δημοσιογράφων για Ελεύθερη Ενημέρωση, Δημοκρατία και Σεβασμό στην Είδηση, ανησυχούμε ιδιαίτερα για τα φαινόμενα λογοκρισίας, παραπληροφόρησης, μονόπλευρης ενημέρωσης και παράβασης του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας που κατακλύζουν το ενημερωτικό τοπίο στην Ελλάδα.Για τον λόγο αυτό εκτιμούμε ότι θα βοηθούσε ιδιαίτερα στην κατεύθυνση τόσο της διαύγειας όσο και της καλύτερης ενημέρωσης όλου του κλάδου, αναφορικά με τα θέματα που τον αφορούν:

α) οι συνεδριάσεις του ΔΣ της Ένωσης- που έτσι κι αλλιώς πλέον γίνονται με τηλεδιάσκεψη- να είναι ανοιχτές σε όποιο/α συνάδελφο επιθυμεί να τις παρακολουθήσει. Το “κεκλεισμένων των θυρών” δεν βοηθάει στην δημοκρατική λειτουργία του σωματείου μας και αφήνει χώρο για ενημέρωση μέσω διαδρομων. Ας σημειωθεί εξ άλλου ότι και παλιότερα αυτό το δημοκρατικό αίτημα είχε εφαρμοστεί για κάποιο διάστημα.

β) ζητάμε τα πρακτικά των συνεδριάσεων μαζί με τις αποφάσεις να αναρτώνται έγκαιρα – εντός μιας βδομάδας τα πρακτικά, εντός το αργότερο 2 ημερών οι αποφάσεις- στο σάιτ της Ένωσης, ώστε όλοι οι συνάδελφοι να έχουν πρόσβαση σε αυτά και να μην δημιουργούνται θέματα αμφισβήτησης, όπως αυτό που προέκυψε πρόσφατα σχετικά με την συνεδρίαση στις 9/2 και την υπόθεση Φουρθιώτη.

Αναμένουμε σύντομα την θετική σας απάντηση, καθώς τα θέματα που θέτουμε άπτονται της Δημοκρατίας.

Μαριαλένα Αλιμαρα, Ευγένιος Ανδρικόπουλος, Μαρίνα Βηχου, Γιάννης Μαλλιος, Τάσος Μπάρλας, Μπουλικα Μιχαλοπούλου, Ελένη Τραιου, Γιώργος Τραπεζιώτης, Δημήτρης Τσιπούρας, Νίκος Φωτάκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *