Ήξεραν πως είναι φωτορεπόρτερ αλλά τον έλεγαν “συνεργάτη ΜΚΟ” γιατί βόλευε το αφήγημα τους…

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ καταγγέλλει και τους δημοσιογράφους που επέμεναν πως ο φωτορεπόρτερ που δέχθηκε επίθεση από τους εξαγριωμένους ακροδεξιούς στη Λέσβο, ήταν “συνεργάτης ΜΚΟ”. Για τον ΣΚΑΙ ο λόγος που συνέχισε παρά την αποκάλυψη του γεγονότος, να αποκαλεί τον φωτορεπόρτερ ως “συνεργάτη ΜΚΟ”, χωρίς ποτέ να προχωρήσει σε διόρθωση του “λάθους” του. Ο λόγος προφανής. Η αλήθεια δεν ταίριαζε στο αφήγημα που έχει επιλέξει στην κάλυψη των σοβαρών αυτών γεγονότων. Ο ΣΚΑΙ αλλά και τα άλλα τηλεοπτικά κανάλια επέλεξαν αντί την ενημέρωση, να κατασκευάσουν μια κακοστημένη παράσταση προπαγάνδας…

Η καταγγελία της ΕΦΕ

Κατά τη διάρκεια των γεγονότων στη Θερμή Λέσβου, την Κυριακή 1. Μαρτίου 2020, άγνωστοι επιτέθηκαν σε Γερμανό φωτορεπόρτερ που κάλυπτε τα γεγονότα. Τον τραυμάτισαν και κατέστρεψαν τον εξοπλισμό του.

Για άλλη μία φορά ζητούμε από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας, να διερευνήσει διεξοδικά τα περιστατικά βίας κατά των συναδέλφων και να αποδοθούν ευθύνες. Για άλλη μια φορά καλούμε τον πολιτικό κόσμο της χώρας να δείξει εγκράτεια στις ρητορικές μίσους που όλο και συχνότερα γίνονται μέρος του πολιτικού διαλόγου και να μην συμβάλει ο ίδιος έμμεσα σε τέτοιου είδους ανησυχητικά φαινόμενα.

Είναι το λιγότερο, παράλογο, εν έτει 2020 να «αποκεφαλίζουμε τον αγγελιοφόρο» όταν και όποτε δε μας αρέσει η είδηση που φέρνει.

Δυστυχώς, στην παρούσα φάση με λύπη διαπιστώνουμε ότι τηλεοπτικά κανάλια μετέφεραν πολλαπλές φορές λανθασμένα την είδηση για τον ξυλοδαρμό του συναδέλφου. Επίμονα και παρά τις δικές του προσπάθειες για επανόρθωση, τον ανέφεραν ως «συνεργάτη ΜΚΟ». Εκφράζουμε την ιδιαίτερη ανησυχία μας, τόσο για μια κοινωνία που στρέφεται στην αυτοδικία, όσο και για συναδέλφους δημοσιογράφους που διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις.

Αθήνα 1. Μαρτίου 2020

Για το ΔΣ

Ο Γενικός Γραμματέας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *