Έκοψαν εκπομπή από το δημοτικό ραδιόφωνο Λάρισας επειδή ο παραγωγός «τόλμησε» να ασκήσει κριτική κατά της ΕΛ.ΑΣ

Πηγή: thepressproject

Εκτός του δημοτικού ραδιοφώνου έθεσε ο Δήμος Λάρισας τον εθελοντή συνεργάτη και ραδιοφωνικό παραγωγό του σταθμού, Κώστα Σταυριανό έπειτα από εκπομπή, στην οποία «τόλμησε» να μιλήσει on air για την αστυνομική καταστολή και αυθαιρεσία με αφορμή την ασεβή ενέργεια του αστυνομικού των ΜΑΤ, που κατέστρεψε ανθοδέσμη στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Η εκπομπή προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας με τον Πρόεδρο, μάλιστα, να προχωρά σε δημόσιο αίτημα για την «επίσημη αντίδραση του Δημάρχου Λαρισαίων» κατά του ραδιοφωνικού παραγωγού.

Σε απομάκρυνση του εθελοντή συνεργάτη του δημοτικού ραδιοφώνου Λάρισας, Κώστα Σταυριανό προέβη ο Δήμος καταδικάζοντας εκπομπή, την οποία αφιέρωσε στην αστυνομική αυθαιρεσία και καταστολή των τελευταίων μηνών, την οποία είχε νωρίτερα καταδικάσει και η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας με τον Πρόεδρο, μάλιστα, να προχωρά σε δημόσιο αίτημα για την «επίσημη αντίδραση του Δημάρχου Λαρισαίων» κατά του ραδιοφωνικού παραγωγού. Σύμφωνα με δημοσίευμα του onlarissa.gr, αφορμή της εκπομπής στάθηκε, συγκεκριμένα, η ασέβεια αστυνομικού των ΜΑΤ, ο οποίος κατέστρεψε την ανθοδέσμη στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, την ημέρα της επετείου της δολοφονίας του.

H δημοτική αρχή προέβη σε καταδικαστική ανακοίνωση, στην οποία επεσήμανε χαρακτηριστικά πως ο ραδιοφωνικός παραγωγός «επέλεξε να καταχραστεί της φιλοξενίας, μετατρέποντάς τη αυθαίρετα σε εκπομπή πολιτικού σχολιασμού μάλιστα αξιοποιώντας το μικρόφωνο ενός δημόσιου μέσου» κάνοντας λόγο για «μονόλογο προβολής των προσωπικών του απόψεων για την Ελληνική Αστυνομία».

Πρόκειται, συγκεκριμένα, για την εκπομπή με τίτλο «Τέρμα τα νάζια», η οποία μεταδόθηκε στις 17 Δεκεμβρίου, όπου μεταξύ άλλων ο κ. Σταυριανός σημείωνε πως «η Ελληνική Αστυνομία ομολογουμένως καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες ειδικά τελευταία, για να δικαιολογήσει όλους τους χαρακτηρισμούς που κατά καιρούς της προσάπτει ο ελληνικός λαός». Με αφορμή τα γεγονότα της 6ης Δεκεμβρίου, επίσης, επεσήμανε πως «αυτοί οι συμπολίτες μας που εξεπλάγησαν προφανώς και δε γνωρίζουν ότι οι αστυνομικοί στις πορείες από το 2008 και εντεύθεν βρίζουν εν χορώ το νεκρό και ρωτάνε τους συγκεντρωμένους που είναι ο Αλέξης».

Η ανάρτηση του Κώστα Σταυριανού:

«Τέρμα τα νάζια λοιπόν…

Αποδέχομαι την απόφαση του Δημάρχου Λάρισας και εν μέρει τη δικαιολογώ . Ευχαριστώ το Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας για όλα αυτά τα χρόνια της φιλοξενίας, την οποία όμως φρονώ ότι δεν καταχράστηκα στο ελάχιστο .

Επί της ουσίας :

  1. Όσον αφορά στις μουσικές επιλογές : έχουν παρέλθει οι εποχές στις οποίες ήταν απαραίτητη η αποστολή εκ των προτέρων των τραγουδιών που θα μεταδιδόταν από το Ραδιοφωνο προς την Αστυνομία, ώστε αυτά να ΄΄εγκριθούν΄΄ . Η οποιαδήποτε προσπάθεια ή διάθεση να επιστρέψουμε σε τέτοιες πρακτικές θα πέσει στο κενό. Η αλήθεια είναι ότι οι μουσικές επιλογές ήταν των ακροατών ως επί το πλείστον αλλά όσο και αν προσπάθησα δεν μπόρεσα να βρω τραγούδια που να εξυμνούν τη δράση της Αστυνομίας εν γένει …
  2. Όσον αφορά στα κείμενα : Μέχρι σήμερα δεν υφίσταται απαγόρευση κρίσης οποιουδήποτε Δημόσιου λειτουργού από πολίτες . Αν κάποιος θεωρεί ότι έχει βληθεί από τις πράξεις – παραλείψεις- σχόλια ενός συμπολίτη του διατηρεί πάντα το δικαίωμα να απευθυνθεί στην Ελληνική Δικαιοσύνη . Κατά τα λοιπά παραπέμπω στα όσα μετέδωσα από τη συχνότητα του Δημοτικού Ραδιοφώνου Λάρισας στις 17.00 της 17ης Δεκεμβρη 2020, τα οποία επαναλαμβάνω και επιβεβαιώνω λέξη προς λέξη . Θα πρέπει τέλος να ευχαριστήσω θερμά το ”Οn Larissa” για την αναμετάδοση καθώς και το Δημοτικό Ραδιόφωνο, ( χωρίς ιχνος ειρωνίας ) που αποτελεί όαση στα ερτζιανά».

Δημόσιο αίτημα του προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας για την «επίσημη αντίδραση του Δημάρχου Λαρισαίων» κατά του ραδιοφωνικού παραγωγού

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας, Θανάσης Νταβούρας προέβη άμεσα σε καταδικαστικές δηλώσεις έναντι του ραδιοφωνικού παραγωγού κάνοντας λόγο για «πόλεμο μίσους και λάσπης κατά των συναδέλφων» του. Μάλιστα, ο Πρόεδρος με αφορμή την εν λόγω εκπομπή προχώρησε σε δημόσιο αίτημα για την «επίσημη αντίδραση του Δημάρχου Λαρισαίων» κατά του ραδιοφωνικού παραγωγού.

H συνέχεια του ρεπορτάζ εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *