Το ΤV Μακεδονία του Κυριακού συνεχίζει τις απολύσεις σε τεχνικούς

7072Στην Αθήνα οι μαζικές απολύσεις τεχνικών πάγωσαν από τη διοίκηση του ΑΝΤ1 μετά από τις σφοδρές και άκρως πετυχημένες απεργιακές κινητοποιήσεις της ΕΤΗΤΑ. Το νήμα των απολύσεων πήρε το TV Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη, “πανελλαδικής εμβέλειας” που απέλυσε τρεις τεχνικούς και θα συνεχίσει… Το περίεργο στην όλη ιστορία είναι ότι το κανάλι του Κυριακού μόλις πρόσφατα ανανέωσε όλο τον τεχνολογικό του εξοπλισμό με μεγάλο κόστος. Ακούγεται ότι ο τηλεοπτικός σταθμούς ετοιμάζεται προς …μεταβίβαση σε άλλον ιδιοκτήτη. Δεν ξέρουμε αν σε μια πιθανή συμφωνία περιλαμβάνεται να παραδοθεί “λευκός” και από κόστος εργασίας.Το αστείο της υπόθεσης είναι πως το TV Μακεδονία που απολύει τεχνικούς, διαμαρτυρήθηκε στη Διακομματική Επιτροπή επειδή, λέει, αποκλείστηκε ως “πανελλαδικό” κανάλι από το αποψινό debate των πολιτικών αρχηχών! Οι εργαζόμενοι πάντως συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με νέα 10ωρη στάση εργασίας που κήρυξε η ΕΤΙΤΒΕ.

Η Ένωση τεχνικών με ανακοίνωση της που εστάλη και στους υποψήφιους βουλευτές της Θεσσαλονίκης, διαμαρτύρεται για τις απολύσεις και προειδοποιεί για νέες κινητοποιήσεις.

Η ανακοίνωση της ΕΤΙΤΒΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της «Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Βόρειας Ελλάδας», νόμιμα εξουσιοδοτημένο από τη Γενική του Συνέλευση, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις που ξεκίνησε το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015 αποφάσισε την κήρυξη 10ώρης προειδοποιητικής στάσης εργασίας όλων των τεχνικών που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό «TV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» από τις 12:00 έως τις 22:00 της 10ης Σεπτεμβρίου 2015 ημέρα ΠΕΜΠΤΗ, με αίτημα την άμεση ανάκληση των απολύσεων των τριών τεχνικών – μελών μας.
Προειδοποιούμε ότι σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω ακόμα μεγαλύτερη κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας.
Να σας υπενθυμήσουμε ότι την ίδια στιγμή που προβαίνετε σε απολύσεις, οδηγώντας στην ανεργία όλο και περισσότερα μέλη μας, παραβιάζετε τις διατάξεις του άρθρου 6 παρ. 14 του ν.3592/2007, που ορίζει ως ελάχιστο αριθμό 200 εργαζόμενους ανά τηλεοπτικό σταθμό εθνικής εμβέλειας.
Ως προσωπικό ασφαλείας κατά τη διάρκεια της απεργίας σας διαθέτουμε δύο τεχνικούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *