Το ΣτΕ λέει παράνομα τα ραδιόφωνα, το ΕΣΡ τα βγάζει νόμιμα!

on air logo 2010Νόμιμος και ο ραδιοφωνικός σταθμός της Μητρόπολης Λασιθίου, διαβάζουμε στον ιστότοποτου radiofono.gr. Το ΕΣΡ εξέδωσε αναδρομική βεβαίωση νόμιμης λειτουργίας για το 1999 στο Ραδιοφωνικό Σταθμό «Άγκυρα Ελπίδος», Νομού Λασιθίου. Πρόκειται για το ορθόδοξο θρησκευτικό ραδιοφωνικό σταθμό που ανήκει στην Ιερή Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί δικαιούνται βεβαίωσης νόμιμης λειτουργίας αν αποδείξουν ότι εξέπεμπαν την 11η Νοεμβρίου 1999 και αδιαλείπτως από τότε μέχρι σήμερα. Οι βεβαιώσεις προσωρινής νομιμότητας στο μεταξύ έχουν οριστικά κριθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας ως “παράνομες”, με αποτέλεσμα το καθεστώς λειτουργίας του ραδιοφώνου να βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα.

Δικαίως η ιστοσελίδα γράφει πώς “Το γεγονός ότι δεκάδες σταθμοί, που νομιμοποιούνται από το ΕΣΡ ακόμη και φέτος, συνέχιζαν να εκπέμπουν επί 16 ολόκληρα χρόνια χωρίς να διαθέτουν κανένα νομιμοποιητικό έγγραφο, αποτελεί ένα παράδοξο που μόνο στην Ελλάδα μπορεί να συμβεί, ενώ πολλές φορές έχει καταγγελθεί ότι οι νομιμοποιήσεις γίνονται με αμφιβόλου ποιότητας αποδεικτικά στοιχεία.

Όπως είναι φυσικό οι σταθμοί των τοπικών εκκλησιών, παρότι δεν είχαν εξασφαλίσει τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα, έχαιραν ιδιαίτερης ανοχής από τις τοπικές αρχές και την τοπική κοινωνία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *