Συνέντευξη Χρ.Σπίρτζη με αιχμές για ΕΕΤΤ στο περιοδικό “Ψηφιακή Τηλεόραση”

ψηφιακητηλεόρασηΤο περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση στα περίπτερα

Πλούσια ενημέρωση, αποκλειστική και πρωτότυπη θεματολογία και ενισχυμένη ύλη, είναι τα βασικά συστατικά που απαρτίζουν το νέο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, που κυκλοφορεί πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report.
Κανείς από εμάς που βρισκόμαστε σε αυτό, το κατά βάση τεχνικό περιοδικό, δεν θα μπορούσε να φανταστεί πριν από 7 χρόνια ότι η ψηφιακή τηλεόραση και πιο συγκεκριμένα η ψηφιακή μετάβαση, θα ήταν κάτι περισσότερο από ένα απλό τεχνικό θέμα. Οι ίντριγκες, οι αναβολές, τα σκάνδαλα, το κλείσιμο της ΕΡΤ και πολλά ακόμη ευρωπαϊκά και ελληνικά παράδοξα, έστρεψαν το ενδιαφέρον όλης της χώρας στην ψηφιακή μετάβαση, καθιστώντας την ένα μείζων πολιτικό θέμα. Όλα αυτά καθιστούν την ψηφιακή μετάβαση, μια πλούσια πηγή ειδησεογραφίας, την οποία σας μεταφέρει η «ειδική» στο συγκεκριμένο χώρο Ματίνα Παπαχριστούδη, μέσα από τις στήλες της editorial και Media News.
Η πρώτη συνέντευξη σε τεχνικό έντυπο του Αναπληρωτή Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χρήστου Σπίρτζη είναι γεγονός. Η Ματίνα Παπαχριστούδη επισκέφτηκε το γραφείο του υπουργού εκ μέρους της αγοράς μας και του μεταβίβασε μια σειρά από ερωτήσεις, χωρίς κανέναν συμβιβασμό ή περικοπή. Ο κος Σπίρτζης ήταν πραγματικά εντυπωσιακός. Άκρως ενημερωμένος, απάντησε ξεκάθαρα σε όλα τα ερωτήματα που του τέθηκαν, ενώ ταυτόχρονα ήταν και πολύ αποκαλυπτικός. Διαβάστε τις πολύ σημαντικές δηλώσεις του υπουργού και ταυτόχρονα «τεχνικού» κου Σπίρτζη στο τεύχος Ιουνίου της Ψηφιακής Τηλεόρασης.
Ο Σωτήρης Χατζηστρατής αυτό το μήνα αναλαμβάνει να συνδέσει την δορυφορική τηλεόραση με τον κόσμο των tablets και έξυπνων συσκευών, με λογισμικό android ή iOS. Μια σειρά από εφαρμογές apps για δορυφορική TV είναι ελεύθερες για επαγγελματική χρήση, για εκπαίδευση, για ψυχαγωγία, αλλά και για διασκέδαση! Όσοι έχετε smartphone δοκιμάστε τις!
Ο Γιάννης – Φίλιππος Δημητριάδης για άλλη μια φορά αναλαμβάνει να σας ενημερώσει με τα πάμπολλα γερμανικά κανάλια που εκπέμπουν ελεύθερα, κυρίως από το εύκολης λήψης σύμπλεγμα δορυφόρων Astra 19,2E. Όλα τα κρατικά, ιδιωτικά και τοπικά κανάλια της Γερμανίας λένε ΝΑΙ, στην δορυφορική μετάδοση και όσοι γνωρίζετε την γλώσσα, είναι σίγουρο ότι θα μείνετε άκρως ευχαριστημένοι.
Το OTE TV go είναι εδώ και ο Νίκος Δρικάκης σας παρουσιάζει την πρώτη δοκιμή της σε έντυπο μέσο. Διαβάστε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της νέας υπηρεσίας του OTE TV, που επιτρέπει παρακολούθηση σε κινητό, και μάθετε μυστικά και tips για την ενεργοποίησή της.
Φούσκωσε, ενισχύθηκε, αλλά παρόλα αυτά παραμένει νάνος. Ο λόγος για τον νέο μικροσκοπικό δορυφορικό δέκτη Edision Progressiv nano plus, που πλέον «βγαίνει» και με υποδοχή έξυπνης κάρτας και ενσωματωμένο Wi-Fi.
O δορυφορικός δέκτης Megasat HD 720se αποτελεί την πιο megaλη έκδοση (second edision) του παλιού 720 και πλέον δέχεται και USB Wi-Fi stick για ασύρματη σύνδεση σε δίκτυο.
Ο Gigablue IP Box δεν είναι ένας απλός δέκτης IPTV. Στην ουσία πρόκειται για ένα δέκτη, που μπορεί να λειτουργήσει μόνο σαν slave δέκτης ενός καθαρόαιμου enigma2 δέκτη. Με τoν IP Box μπορείτε να παρακολουθείτε και να χειρίζεστε έναν enigma2 δέκτη, από οπουδήποτε στον κόσμο. Ο Παναγιώτης Μαλακούδης μας αναλύει τις ρυθμίσεις που απαιτούνται και τις εντυπώσεις του από την όλη διαδικασία.
Η κεραία Technisat SmartTenne 2HD LTE, είναι μικρή, εξωτερική και συνάμα τα έχει όλα. Με 28dB απολαβή και μηχανική προσαρμογή της γωνίας στόχευσης αναμένεται να ζητηθεί από εκείνους που ψάχνουν κάτι διακριτικό για τις επίγειες λήψεις τους.
Ένα από τα νέα προϊόντα που αναμένεται να κλέψουν την παράσταση στην φετινή Anga CΟΜ είναι το νέο compact headend Wisi OH16. Διαβάστε αποκλειστικά για την νέα ποιοτική και συνάμα οικονομική πρόταση της γερμανικής εταιρίας, που επιτρέπει την διανομή 16 multiplex σε καλωδιακό δίκτυο, η πηγή των οποίων θα είναι 16 δορυφορικοί transponders.
Η FT παρουσιάζει την νέα γενιά των τηλεχειριστηρίων αντικατάστασης και πολυτηλεχειριστηρίων, τα οποία υποστηρίζουν μέχρι και 40.000 κωδικούς, από όλα τα brands της ελληνικής αγοράς.
Εξαιρετικά τα νέα transmodulators T.OX της Televes, υποστηρίζουν λήψη και διανομή 3 δορυφορικών transponders σε 2 επίγεια ψηφιακά multiplex, κάτι που τα καθιστά ιδανικά για τις ανάγκες της ελληνικής αγοράς, όπως μας αναλύει ο ειδικός στις επαγγελματικές εγκαταστάσεις Παύλος Κερασίδης.
Τα τεστ του μήνα ολοκληρώνονται με τον οικιακό HDMI modulator Johansson 8200, που επιτρέπει την απόδοση μιας πηγής HDMI 1080p σε κανάλι DVB-T, σε πολύ οικονομική τιμή.
Παρά την συνεχιζόμενη κρίση στην Ελλάδα, που κάνει τις ανάγκες να περιορίζονται και την ζήτηση να εξαφανίζεται, προσπαθούμε κάθε μήνα να κρατήσουμε ζωντανό το ενδιαφέρον σας με πρωτότυπα θέματα, αποκλειστικό ρεπορτάζ και έγκυρη σύνοψη της ειδησεογραφίας του μήνα.
Ελπίζουμε το νέο τεύχος της Ψηφιακής Τηλεόρασης, να γεμίσει ευχάριστα και επιμορφωτικά τον ελεύθερο χρόνο σας.

Καλές λήψεις!

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

EDITΟRIAL

MEDIA TRANSMITTER

NEWS

SAT&ZAP

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΔΟΚΙΜΗ

OTE TV go
Η νέα υπηρεσία του OTE TV είναι εδώ

Vivid TV Europe
Η νέα ερωτική HD κάρτα

Edision PROGRESSIV nano plus
Πρώτη φορά Wi-Fi σε τόσο μικρό δέκτη!

Megasat HD 720se
FTA με κρυφές δυνατότητες…

Gigablue IP Box
Ένας IPTV δέκτης με Enigma2

TechniSat SmartTenne 2HD LTE
Μικρή αλλά παντοδύναμη!

Wisi OH16
Ιδανική λύση για ξενοδοχεία

Τηλεχειριστήρια FT
Πολυτηλεχειριστήρια και τηλεχειριστήρια αντικατάστασης

Televes T.OX Transmodulator
2 δορυφόροι, 3 transponders, 2 ψηφιακά multiplex…

Johansson 8200 HDMI modulator
Από οικιακές ως επαγγελματικές εφαρμογές

ΑΡΘΟΓΡΑΦΙΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ
Τα ελεύθερα Γερμανικά κανάλια

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Χρήστος Σπίρτζης
Έχουν δημιουργηθεί μονοπωλιακές καταστάσεις στην ψηφιακή τηλεόραση

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Δορυφορικά apps για Android και iOS
Χρήσιμα, ψυχαγωγικά και εκπαιδευτικά

ΠΙΝΑΚΕΣ
ΨΗΦΙΑΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΜΠΑΝΤΑΣ KU
ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *