Στα καφέ της Βουκουρεστίου “θάβει” η ΕΣΗΕΑ το ασφαλιστικό!

εσηεα-6Με μια 24ωρη απεργία αύριο Πέμπτη και μάλιστα με την ΑΔΕΔΥ ευρύτερου δημόσιου τομέα, τα συνδικαλιστικά σωματεία του κλάδου των ΜΜΕ “θάβουν” το αγωνιστικό πνεύμα που γραπτώς διακήρυσσαν με πύρινες ανακοινώσεις όλο το προηγούμενο διάστημα για το ασφαλιστικό στα ΜΜΕ.

Οι αρχικές αγωνιστικές παράτες μετά το οριστικό “Όχι” των αρμόδιων υπουργών ΣΥΡΙΖΑ στους εκπροσώπους συνδικαλιστές για την ενοποίηση όλων των ταμείων ΜΜΕ σε ένα υπερταμείο για τα Μέσα, ξεψυχούν στα καφέ της Βουκουρεστίου όπου αύριο οι δημοσιογράφοι θα πιουν το καφέ, έχοντας δίπλα τους το αγωνιστικό σύνθημα “Κάτω τα χέρια από τα ταμεία μας”.

Αρχικά η ΠΟΕΣΥ είχε καλέσει σε αγωνιστική ετοιμότητα, μετά η ΕΣΗΕΑ έσυρε τον χορό της μέγιστης αγωνιστικότητας για το ασφαλιστικό που μετατρέπει τους δημοσιογράφους σε “απασχολίσιμους”, μετά έγιναν ενημερώσεις για το τι περιμένει τους εργαζόμενους όταν ενταχθεί το ΕΤΑΠ ΜΜΕ στον ενιαίο ΕΦΚΑ.

Και ενώ στην ΠΟΕΣΥ η απόφαση της αγωνιστικής ετοιμότητας μπήκε στο συρτάρι, στην ΕΣΗΕΑ, την ΕΠΗΕΑ, την ΕΣΠΗΤ και την ΠΟΣΠΕΡΤ αποφάσισαν μια 24ωρη απεργία. Έτσι στον αέρα, για να πιούνε καφέ οι δημοσιογράφοι. Έχουμε κάθε δικαίωμα να σκεφθούμε πως πρώτον, η αυριανή απεργία βολεύει την κυβέρνηση και φυσικά δεν δυσκολεύει τους εκδότες. Έχουμε επίσης κάθε δικαίωμα να σκεφθούμε πως η τελευταία “δέσμευση” Πετρόπουλου στους συνδικαλιστές πως θα φροντίσει να δοθεί κάτιτις και στις συνδικαλιστικές ενώσεις ώς αποθεματικό, έπαιξε ρόλο στη στάση τους. Μη χαθούν και τα προνόμια και το χρήμα των συνδικαλιστικών ενώσεων…

Η αγωνιστική ετοιμότητα θα ξαναβγεί από το συρτάρι όταν κατατεθεί το σχέδιο νόμο για το ασφαλιστικό, εκεί λίγο πριν το Πάσχα. Για να ανακοινωθεί ια 48ωρη, ίσως κι αυτή, ενώ όλες οι εφημερίδες θα έχουν ήδη κλείσει την ύλη τους. Και κάπως έτσι το ΕΤΑΠ ΜΜΕ θα δωρίσει στον χρεοκοπημένο ΕΦΚΑ 900 εκατ. ευρώ και οι δημοσιογράφοι θα μετατραπούν σε απασχολίσιμους. (εδώ η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ και τα “αιτήματα”).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *