Σκαναβής: Θα βρω ανώδυνο τρόπο να κλείσω τον Ελεύθερο Τύπο!

ετΑρνήθηκε να συναντήσει την ΕΣΗΕΑ ο εκδότης του Ελεύθερου Τύπου Αλέξης Σκαναβής. Σε επικοινωνία του χθές το βράδυ στην Ένωση Συντακτών η οποία επιβαίωσε την 24ωρη απεργία στην εφημερίδα, πληροφόρησε ότι δεν πρόκειται να πάει στην οδό Ακαδημίας. Ο κ. Σκαναβής δηλώνει δεξιά-αριστερά πως θα βρει έναν ανώδυνο τρόπο να κλείσει τον Ελεύθερο Τύπο!

Ο εκδότης είχε ενημερώσει τους εργαζόμενους πως δεν πρόκειται να πληρωθούν για τον Μάρτιο και ότι το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να βάλει έναντι μισθών 250 ευρώ.

Έτσι αποφασίστηκε η απεργία από τους εργαζόμενους που μέχρι τώρα διαπιστώνουν πως ο Αλέξης Σκαναβής το μόνο που κάνει είναι να μην τηρεί τις δεσμεύσεις του. Στους εργαζόμενους χρωστάει επίσης αποδοχές από το 2013, ενώ μόλις πριν ένα μήνα έφυγαν από τον Ελεύθερο Τύπο με εθελούσια έξοδο περίπου 15 εργαζόμενοι, δημοσιογράφοι και τεχνικοί.

Επί της ουσίας ο Αλ. Σκαναβής θέλει να απαλλαχτεί από όσους αμείβονται με μισθούς των 1.000 ευρώ και να κρατήσει την εφημερίδα με “νέους” συντάκτες των 400 ευρώ. Σήμερα έχει οριστεί γενική συνέλευση των εργαζομένων του Ε.Τ στην οποία θα αποφασισθεί νέα απεργία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *