Ρίχνει μαύρο στα κανάλια η Digea;

digea-provlimata75Μια απίστευτη ιστορία βγήκε στη δημοσιότητα μέσα από τεχνικά blogs στη Δυτική Μακεδονία. Όπως αναφέρει το blog digitaltvwestmacedonia το περιφερειακό κανάλι Γρεβενών Κ 28 χάθηκε από τη συχνότητα του μετά από τρεις μέρες πολύ κακής εικόνας. Σύμφωνα με το blog αυτό οφείλεται στον πάροχο δικτύου της Digea ο οποίος κατέβασε επίτηδες την ποιότητα του σήματος του περιφερειακού καναλιού επειδή δεν έχει πληρώσει το ενοίκιο!

Αυτή η τακτική μάλιστα ακολουθείται συχνά σε σταθμούς της περιφέρειας που δεν πληρώνουν. Όπως σημειώνεται η Digea κατεβάζει το ρυθμό μετάδοσης του ψηφιακού σήματος με αποτέλεσμα η εικόνα στην οθόνη να είναι άθλια. Στην περίπτωση όμως του καναλιού στα Γρεβενά η Digea κατέβασε εντελώς το σήμα του.

Το επεισόδιο είναι πολύ σοβαρό και προφανώς τίθεται ζήτημα διερεύνησης από την ΕΕΤΤ η οποία ελέγχει τον πάροχο δικτύου. Είναι άραγε δικαίωμα του παρόχου δικτύου να κατεβάζει πομπούς αν οι «πελάτες» του, δεν πληρώσουν το ενοίκιο; Αναφέρεται αυτό στη σύμβαση που έχει υπογράψει με την ΕΕΤΤ; Η ίδια η σύμβαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της κυβέρνησης δεν αναφέρει οτιδήποτε τέτοιο. Το γεγονός προκαλεί επιπλέον ερωτηματικά αφού υπάρχουν τηλεοπτικά κανάλια, αυτά της Θεσσαλονίκης τα οποία έχουν αρνηθεί να υπογράψουν σύμβαση με τη  Digea αλλά συνεχίζουν να εκπέμπουν κανονικά το πρόγραμμα τους.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στο site digitaltvwestmacedonia.blogspot.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *