Προσαγωγές 3 φωτορεπόρτερ και ενός δημοσιογράφου για να μη “δουν” τους θεσμούς!

φωτορεπόρτερΣε διαφορετικά σημεία της Αθήνας σήμερα, αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε προσαγωγή τριών φωτορεπόρτερ και ενός δημοσιογράφου! Στο επεισόδιο μέχρι στιγμής αντέδρασε η Ένωση Φωτορεπόρτερ, ενώ σιγή υπάρχει στην ΕΣΗΕΑ αλλά και τον αρμόδιο υπουργό Επικρατείας.

Ανεπίσημα η δικαιολογία είναι πως οι προσαγωγές έγιναν “κατά λάθος”! Κατά λάθος όταν οι ρεπόρτερ έδειξαν τις ταυτότητες τους; Τέτοια “λάθη” μέρες σαν αυτή που το κουαρτέτο των “θεσμών” βρίσκεται στην Αθήνα, μόνο αθώα δεν είναι. Τι ακριβώς φοβήθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις στους φωτορεπόρτερ και τους δημοσιογράφους; Ή μήπως έχουν τέτοιες ακριβώς εντολές από την προϊστάμενη αρχή, τον υπουργό Γιάννη Πανούση;

Η διαμαρτυρία της ΕΦΕ

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (Ε.Φ.Ε.) καταγγέλλει τις αυθαίρετες προσαγωγές φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφων που έγιναν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας.

Οι προσαγωγές έγιναν σε διαφορετικά σημεία της πόλης, χωρίς νόμιμη αιτία και παρά την επίδειξη των αντίστοιχων επαγγελματικών ταυτοτήτων.

Η αστυνομία θεωρεί ότι η παρουσία των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα συνεπάγεται κατάλυση των θεσμών της χώρας; Ή απλώς επωφελείται από την επικαιρότητα για να συνεχίσει τις παραδοσιακές της πρακτικές εκφοβισμού των εκπροσώπων του Τύπου;
Η Ε.Φ.Ε. καταδικάζει  απερίφραστα κάθε απόπειρα  περιορισμού της ελευθερίας του Τύπου και δηλώνει ότι τα μέλη της δεν θα πάψουν να ασκούν το συνταγματικά κατοχυρωμένο τους δικαίωμα να ενημερώνουν το κοινό.

1 comment for “Προσαγωγές 3 φωτορεπόρτερ και ενός δημοσιογράφου για να μη “δουν” τους θεσμούς!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *