Ποιο σχέδιο για την ΕΡΤ θα υλοποιήσει ο Λάμπης Ταγματάρχης;

Μεγάλες αντιδράσεις υπάρχουν εντός και tagmatarxis1_630_400εκτός ΕΡΤ, εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή του Λάμπη Ταγματάρχη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στη νέα ΕΡΤ. Όπως επίσης υπάρχουν αντιδράσεις για τον Διονύση Τσακνή στη θέση του προέδρου της ΕΡΤ. Και ενώ τον Διονύση Τσακνή δεν τον γνωρίζουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αλλά και οι ασχολούντες με το ρεπορτάζ των ΜΜΕ, το “νέο”- παλιό διευθύνοντα σύμβουλο τον γνωρίζουν αρκετά καλά. Από την προηγούμενη θητεία του στην ίδια θέση της ΕΡΤ για 18 μήνες, από τον Νοέμβριο του 2010 μέχρι και την αλλαγή της διοίκησης με κυβέρνηση Ν.Δ…

Το ερώτημα λοιπόν που προκύπτει είναι ποια ακριβώς πολιτική για τη νέα ΕΡΤ θέλει να υλοποιηθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί στα συρτάρια αυτής της παλιάς ΕΡΤ που εκσυγχρονιζόταν και έπρεπε γενικά να μειώσει ανθρώπους, σταθμούς, μισθούς, κ.λ.π., υπήρχε ως βάση το περίφημο σχέδιο Μόσιαλου. Το θυμόμαστε; Σε αυτό το σχέδιο ειδικά ο Λ.Ταγματάρχης είχε εντρυφήσει τεχνοκρατικά. Θεωρώντας για παράδειγμα πως οι περιφερειακοί σταθμοί της ΕΡΑ δεν έχουν θέση στο σώμα της ΕΡΤ (!), είναι πολυτέλεια τα δυο δημόσια τηλεοπτικά κανάλια, δεν είναι τόσο αναγκαία η εσωτερική παραγωγή, κ.λ.π.

Ποιο ακριβώς σχέδιο λοιπόν θα υλοποιήσει ο νέος διευθύνων σύμβουλος ως “τεχνοκράτης” των ΜΜΕ; Για τον τομέα των ειδήσεων, απ’ όσο καταλαβαίνουμε, θα υπάρξει διαχωρισμός …εξουσιών.

Ο τομέας δηλαδή των ειδήσεων θα είναι ένα ανεξάρτητο “μαγαζί” μέσα στην ΕΡΤ με τις δικές του σχέσεις με κύρια πηγή πληροφόρησης, αυτή της κυβέρνησης.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν να έχουν πολύ μικρή ή ουδεμία σχέση για όσα αγωνίστηκαν οι επίμενοι “ελεύθεροι” εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Αυτό για το οποίο έδωσαν τη μάχη επί 23 μήνες, κάνοντας πράξη μια άλλου τύπου αυτοδιαχείριση στη δημοσιογραφική απεικόνιση της επικαιρότητας. Αυτό το πολύτιμο έργο των 23 μηνών μάλλον είναι και η παρακαταθήκη για τους εργαζόμενους που θα μπουν στο ραδιομέγαρο από τη Δευτέρα 11 ή την άλλη Δευτέρα 18 Μαϊου. Για να μη χαθεί ο αγώνας τους για μια πραγματικά δημόσια ραδιοτηλεόραση που θα μεταφέρει το μήνυμα από κάτω, από την κοινωνία προς τα επάνω στην κυβέρνηση, σε “έντιμους συμβιβασμούς” για μια λειτουργία μιας νέας κρατικής και κυβερνητικής τηλεόρασης.

1 comment for “Ποιο σχέδιο για την ΕΡΤ θα υλοποιήσει ο Λάμπης Ταγματάρχης;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *