Ποιος και γιατί αγοράζει περιφερειακά κανάλια;

screen“Εδώ και μερικούς μήνες από ένα άκρο της χώρας μέχρι το άλλο γίνονται μεταβιβάσεις περιφερειακών σταθμών”. Αυτό έγραφε το καλά πληροφορημένο περιοδικό “Ψηφιακή Τηλεόραση” στο πρόσφατο τεύχος του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ως ενδιαφερόμενος στους τηλεοπτικούς σταθμούς της περιφέρειας εμφανίζεται επιχειρηματίας της Αθήνας ο οποίος προτείνει στους σταθμούς την εξαγορά του 51% των μεριδίων τους στα κανάλια και την ανάληψη των χρεών τους!

Τα ποσά που ακούγονται είναι της τάξης των 300 χιλιάδων ευρώ, χωρίς να μπορεί να επιβεβαιωθεί επίσημα, πριν κατατεθούν τα στοιχεία των μεταβιβάσεων στο ΕΣΡ. Ο επιχειρηματίας αγοράζει το 51% των σταθμών με στόχο να δημιουργηθεί μια πλατφόρμα περιφερειακών καναλιών τα οποία θα λειτουργούν με κοινό πρόγραμμα κάποιων ωρών σε πανελλαδική κάλυψη! Στην πλατφόρμα αυτή φέρονται να έχουν ενταχθεί ήδη το TRT Θεσσαλίας, το Ena στη Λαμία, το ΔΙΟΝ TV και άλλα στην Ήπειρο και την Πελοπόννησο.

Κατά άλλες πληροφορίες στο πρώτο στάδιο των εξαγορών εμφανιζόταν ως συνεργάτης του επιχειρηματία πολύ γνωστό τηλεοπτικό πρόσωπο, στη συνέχεια όμως υπήρξε διαφωνία και το τηλεοπτικό στέλεχος αποχώρησε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *