Ποιοι τελικά μπήκαν στο δημαρχείο μαζί με τον Τσίπρα;

στρατήςΑπαντά στο ερώτημα ο δημοσιογράφος Στρατής Μπαλάσκας, πρωταγωνιστής στο επεισόδιο έξω από το δημαρχείο, ο οποίος αποθήθηκε βίαια από την αφάλεια του Αλ. Τσίπρα. Το επεισόδιο καταγγέλλει και η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοπονήσου, Ηπείρου και Νήσων.

Γράφει ο Στρατής Μπαλάσκας: “Μέχρι τώρα δεν είχα μιλήσει για τα όσα συνέβησν χθες έξω από το Δημαρχείο. Είχα επιλέξει να σιωπήσω παρά τα δεκάδες τηλέφωνα και να μιλήσω μόνο με επιστολή μου στην Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοπονήσου, Ηπείρου και νήσων στην οποία ανήκω. Το βίντεο δείχνει τι συνέβη. Ούτε αγριάδες υπήρξαν από πλευράς μου ούτε τίποτα. Είμαι με την πλάτη στον Αστυνομικό, τέσσερα μέτρα από την πόρτα και μιλώ στο τηλέφωνο. Και με πάνε καροτσάκι… Αργότερα έγιναν και άλλα. Εμείς τελικά μείναμε έξω. Μέσα μπήκαν ουκ ολίγοι Αυστριακοί συνάδελφοι και κάποιες κυρίες με κινητά που όσο διαρκούσε η συνάντηση ανέβαζαν φωτογραφίες στο FB… 


πριν λίγο η Ένωση Συντακτών με ανακοίνωση της τοποθετήθηκε επί όσων συνέβησαν. Και εγώ επσιτρέφω στη σιωπή μου.Και σε αυτό που έμαθα να κάνω 28 χρόνια τώρα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο καταγγέλλει την απαράδεκτη συμπεριφορά που επέδειξαν μέλη ομάδας ασφαλείας που συνόδευαν τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα στην Μυτιλήνη, εις βάρος των συναδέλφων δημοσιογράφων, μελών της ΕΣΗΠΕΗΝ, Στρατή Μπαλάσκα και Ηλία Μαραβά.
Η απρόκλητη και ακατανόητη συμπεριφορά των συγκεκριμένων αστυνομικών, οι οποίοι χειροδικώντας εμπόδισαν και εν τέλει απαγόρευσαν την είσοδο του ανταποκριτή του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων και του δημοσιογράφου της ΕΡΑ στο χώρο του Δημαρχείου -προκειμένου να καλύψουν επίσημη συνάντηση με τον Δήμαρχο- εκθέτει την Ελληνική Αστυνομία, ειδικώς όταν τελείται υπό το βλέμμα του Πρωθυπουργού και του Καγκελαρίου της Αυστρίας.
Το Δ.Σ. ζητά από τον αρμόδιο υπουργό και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. να διερευνήσει εις βάθος το περιστατικό και να προβεί στις ενδεικνυόμενες ενέργειες, ώστε συμπεριφορές αυτού του τύπου εις βάρος δημοσιογράφων να μην επαναληφθούν στο μέλλον.
Με δεδομένη και εκπεφρασμένη την ευαισθησία που διακρίνει ειδικώς τον κ. Πρωθυπουργό αλλά και τα μέλη της Κυβερνήσεως του σε θέματα αστυνομικής αυθαιρεσίας θεωρούμε επιβεβλημένο να μπει ένα τέλος σε συμπεριφορές που προέρχονται από άλλους χρόνους και άλλους χώρους…”

1 comment for “Ποιοι τελικά μπήκαν στο δημαρχείο μαζί με τον Τσίπρα;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *