Παράδειγμα προς αποφυγή η Ελλάδα στα εργασιακά

ΙΛΟΓράφει το ιnfo-war

Χαριστική βολή στην κυβέρνηση η έκθεση της ILO

Κόλαφο για την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης αποτελεί η έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας(ILO) που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα – παρά το γεγονός ότι τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης επιχείρησαν να την παρουσιάσουν σαν επιτυχία. Η Ελλάδα κατέχει θλιβερή, εξέχουσα θέση στην έκθεση λόγω των τρομακτικών περικοπών σε επιδόματα, μισθούς και συντάξεις ενώ συγκαταλέγεται ανάμεσα σε ελάχιστες χώρες (μαζί με την Ισπανία και τη Βρετανία) όπου τα τελευταία χρόνια σημειώθηκαν τόσο «ραγδαίες» μειώσεις μισθών.

Σαν παράδειγμα προς αποφυγή αντιμετωπίζεται η Ελλάδα και στο τομέα των εξαγωγών, σε αντίθεση με χώρες όπως η Ισπανία. Η έκθεση τονίζει ότι το φαινόμενο αυτό δεν οφείλεται σε διαφορές ανταγωνιστικότητας αλλά σε δομικές αδυναμίες του μακρο-οικονομικού περιβάλλοντος στο εσωτερικό της Ευρωζώνης.

Ειδικές αναφορές γίνονται στα επίπεδα της ανεργίας που συγκρίνονται μόνο με χώρες όπως η Γουαδελούπη,  το Λεσότο, τα Σκόπια, και η Μαυριτανία. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και η αποκλεισμένη λωρίδα της Γάζας παρουσιάζουν χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *